DOLAR 32,5374 0.24%
EURO 34,7680 0.07%
ALTIN 2.489,331,11
BITCOIN 20553792,72%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Özgürgün;  Derdimiz KKTC’nin daha iyi olması

Özgürgün; Derdimiz KKTC’nin daha iyi olması

ABONE OL
13 Mart 2018 10:34
Özgürgün;  Derdimiz KKTC’nin daha iyi olması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Özgürgün: Hizmetin öznesi devlettir. KKTC’nin ekonomik, sosyal ve her yönden ilerlemesi gerekir. Anavatan Türkiye olmadan bu topraklarda varlık sürdürmek mümkün değil. Ülkede her şeyin düzgün olması isteniyorsa ilişkilerin iyi olması gerekir ve bu konuda iktidarda iken başka, muhalefette iken başka davranılmaması gerekir

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Meclis Genel Kurulu’nda, 2018 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı’yla ilgili genel görüşmede konuştu.
Denk bütçeye destek vereceklerini, denk bütçe için katkıya hazır olduklarını ifade eden Özgürgün, “Bu anlayışı görürsek ülkenin mali yapısına katkı koyacağız. Bizim derdimiz KKTC’nin ve halkının iyi olmasıdır” dedi.
Hüseyin Özgürgün, kendilerinin iktidarda başka, muhalefette başka davranmadığını, ama esas sıkıntının bunu yapanlarda olduğunu söyledi.
Özgürgün, “Özümüz ve sözümüz bir olursa, halkın siyasete, iktidar-muhalefet ilişkilerine, devlete güveni artacaktır” diye konuştu.
Özgürgün, hane halkı giderleri ödeneklerine işaret ederek, bunu sert şekilde eleştiren dünün muhalefetinin bugün bu kalemde artışa gitmesini yadırgadığını söyledi.
“AYNI OLMAK GEREK”
Özgürgün, “İktidarda ve muhalefette aynı olmak gerekiyor. Ben olsaydım bu kadar eleştiri yapan, bu ödeneği kaldırırdım” dedi.
TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli’nin Meclis Başkanlığı konusunda UBP’nin bir suçunun olmadığını belirten Özgürgün, “İç Tüzüğü değiştirip Angolemli’yi başkan yapacaksanız ona da itirazımız yok. UBP destek verecek. Açık çek…” ifadelerini kullandı.
Bakanlar Kurulu’nun DAÜ akademisyenlerinin siyaset yasağını kaldırmasına yönelik tüzük değişikliğine de işaret eden Özgürgün, bunun siyaseten tartışılabileceğini ancak hukukçuların yasak öncesi siyaset yapanların ne olacağı konusundaki görüşlerini sordu.
Özgürgün, hizmetin öznesinin devlet olduğunu belirterek, KKTC’nin ekonomik, sosyal ve her yönden ilerlemesi gerektiğini kaydetti.
Kıbrıs konusunda Güney Kıbrıs’ın ortak tavır içinde olduğunu belirten Özgürgün, “Hükümetin de Güney Kıbrıs’ta belirlenen ortak tavra, ortak tavırla cevap vermesi gerektiği düşüncesindeyim” dedi.
Kıbrıs konusunda Meclis’in ortak karar alabileceği konularda Başbakan ve Başbakan Yardımcısı’nın adım atmasını öneren Hüseyin Özgürgün, hükümet programına Kıbrıs konusunda bir şey yazılmadığına işaret etti ve Meclis’in ortak kararının Güney Kıbrıs’a ve dünyaya mesaj olacağını anlattı.
UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, “Hükümet programına en azından Kıbrıs Rum tarafının uzlaşmaz tutumu yüzünden görüşmelerin sonuçsuz kaldığını olsun yazmanız gerekirdi” diye konuştu.
“HÜKÜMETİN SİYASETİNİ KİM GÖTÜRECEK?”
Özgürgün, “Herkes kendi siyasetini götürecekse hükümetin siyasetini götürecek kimdir? Dışişleri Bakanı yurt dışı temaslarını partisi adına mı, hükümet adına mı yaptı?” diye sordu.
UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, iktidar doğru giderse muhalefet sadece eleştirir, olumlu eleştirir. Hükümet henüz yeni kuruldu, bazı kararlar alındı. 4’lü koalisyonun başında başbakan olmak çok zordur, Allah yardımcısı olsun. Olumlu hareketlerine destek vereceğiz. Oturur konuşursak öneriler de yapacağız” dedi.
“Anavatan Türkiye olmadan bu topraklarda varlık sürdürmek mümkün değil” diyen Hüseyin Özgürgün, ülkede her şeyin düzgün olması isteniyorsa ilişkilerin iyi olması gerektiğini ve bu konunun da iktidarda başka muhalefette başka davranılmaması gerektiğini kaydetti.
Özgürgün’ün konuşması sırasında izleyici locasındakilerin alkışlaması üzerine, oturumu yöneten Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre uyarıda bulundu.
Konuşmasını sürdüren Özgürgün, Başbakan’ın Türkiye ziyaretini olumlu bulduğunu da ifade etti.
Bizim derdimiz Kıbrıs Türk halkının refahı diyen Özgürgün, Erhürman’nın ve hükümetin bu doğrultuda attığı adımları olumlu değerlendireceklerini kaydetti. Özgürgün, Dışişleri, bakanlığının da desteklenmesi gerektiğini bu bakanlığın ülkenin “yüzgörümlüğü” olduğunu söyledi.
Özgürgün, “Cumhurbaşkanının 4’lü hükümetin Özgürgün sayesinde olduğunu söylediğini” anımsatarak, “Bizim yaşadığımız sıkıntılar ortadadır” dedi.
Özgürgün, Cumhurbaşkanı’nın iç siyasette rol aldığını ve kendisinden böyle bir tavır beklemediklerini kaydederek, “Cumhurbaşkanı’nın iç siyaset ve kendileriyle ilişkilerinde muhabbetin hep eksik olduğunu” belirtti.
Cumhurbaşkanı’nın haritayı geri aldığını açıkladığında kendilerinin “nasıl aldınız, şifreyi mi verdiler’ gibi söylemlerin Cumhurbaşkanını kızdırdığını dile getiren Özgürgün, ana muhalefet olarak dün olduğu gibi bugünde saygılarını koruyacaklarını söyledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.