DOLAR 32,4799 -0.21%
EURO 34,9940 0.37%
ALTIN 2.438,980,66
BITCOIN 20967470,03%
Lefkoşa
°

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Özgürgün  “FETÖ yoktur” demedi

Özgürgün “FETÖ yoktur” demedi

ABONE OL
11 Eylül 2017 21:34
Özgürgün  “FETÖ yoktur” demedi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KKTC’de FETÖ operasyonları devam ederken, bu operasyonları etkisiz hale getirmeye çalışan bazı çevrelerin Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün daha önce “KKTC’de FETÖ yoktur” açıklaması yaptığını ileri sürerek manipülasyon yapmaları dikkat çekiyor
Başbakan Hüseyin Özgürgün başkanlığındaki KKTC hükümeti, Türkiye’de 15 Temmuz akşamı gerçekleşen darbe kalkışmasından sonra , 21 Temmuz’da FETÖ/PDY’yi terör listesine alırken, Özgürgün de, 28 Temmuz günü söz konusu örgüte yönelik yürütülen çalışmalar hakkında bilgi vermiş ve “en küçük ihbarın bile değerlendirildiğini” belirtmişti.

İŞTE O AÇIKLAMA
“Göreve gelmemin ardından ilk yurt dışı ziyaretini Türkiye’ye yaptım, bu dönem, FETÖ’nün darbe girişiminin sonrasına denk geldi. 15 Temmuz’da Türk halkının demokrasiye sahip çıkarak bu girişimi bertaraf etmesi sevindiricidir.
Darbe girişimi sırasında demokrasi için mücadele ederken hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Anavatan Türkiye ile ilişkilerimiz kardeşlik ilişkisidir. 15 Temmuz’da yaşananlar Türk halkının demokrasiye sahip çıkması, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) büyük bir bölümünün katılmaması ve Sayın Cumhurbaşkanı’nın çok ciddi bir liderlik sergileyerek ortaya koyduğu duruşla çok kısa sürede atlatmıştır.
KKTC ve Türkiye Cumhuriyeti ile Anadolu halkı ve Kıbrıs Türk halkı arasında çok güçlü bir bağ var. Türkiye’deki bir sıkıntı KKTC’ye kat kat yansıyor. Bildiğiniz gibi, 15 Temmuz Yunan darbesi 1974’te çok felaketlere yol açmış ve Kıbrıs, Türkiye’nin müdahalesiyle barışa ve huzura kavuşmuştu. Buradaki 15 Temmuz da Türk halkının müdahalesiyle defedilmiştir. Bir daha 15 Temmuzlar yaşanmasın, bizim en büyük dileğimiz ve talebimiz bu.
KKTC hükümeti, 21 Temmuz’da FETÖ/PDY’yi terör örgütü listesine dahil etti ve tüm faaliyetlerini yasakladı. O günden sonra gerek polisimiz gerekse güvenlik kuvvetlerimiz, komutanlarımız bu anlamda gelen en küçük ihbarı değerlendirerek bu örgütün KKTC’deki bağlantısı, hareketi veya herhangi bir faaliyeti varsa, bununla ilgili en küçük ihbarlar bile değerlendirilerek gerekli hareketler yapılıyor. FETÖ’nün darbe girişiminin bastırılmasının ardından Türkiye’den KKTC’ye kaçan örgüt üyelerinin olduğu yönündeki haberler var. Türk hükümetinin, ‘Şu isim aranmaktadır ve bulunamamıştır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde tespit edildi’ gibi böyle bir tespit yaptığı anda bu eğer Kuzey Kıbrıs’ta ise kısa sürede ortaya çıkar. Bu da, Türkiye’ye karşılıklı işbirliğimiz anlamında mutlaka değerlendirilir.”
Örgütün finans kaynaklarını KKTC’de yönettiği ve akladığı iddiaları da var. Mali polisimiz bunu araştırır, bu konuda mutlaka ihbar da gelir ancak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne para girişleri de çıkışları da çok sıkı kurallara bağlıdır. Bir kişi yanında belli bir miktar dövizi bile çıkaracak durumda değildir. Sermaye girişleri de kontrol altında. Ciddi bir para gelişi veya zamanla bölüm bölüm bile gelse böyle bir birikim oluşabilir, oluşmaz demiyorum. Ancak o anlamda şahıslara ait tespit edilen, örgüt bağlantısı olan veya bu yasaklanmış örgütün olduğu tespit edilen bankalarda bir şey varsa onlar çok kısa sürede ortaya çıkar.”

“SORUŞTURMA BAŞLADI”
Başbakan Özgürgün, önceki gün yaptığı açıklamada da, FETÖ terör örgütüne yönelik soruşturmanın açıldığını ifade ederken, kesin ve net bilgiler geldiğinde gereken açıklamanın yapılacağını belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.