DOLAR 32,6079 0.27%
EURO 34,7875 0.29%
ALTIN 2.419,97-0,51
BITCOIN 21692710,41%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Özgürgün;  Tasarruf kamudan başlamalı

Özgürgün; Tasarruf kamudan başlamalı

ABONE OL
15 Ağustos 2018 11:41
Özgürgün;  Tasarruf kamudan başlamalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Özgürgün:  Geçmişte bugünkünden çok da ağır krizler yaşandı, aylarca elektriksiz kalınan dönemler oldu. Atılması gereken adımları atmak Meclis’in değil hükümetin işidir. Öte yandan gelinen aşama sadece döviz artışına bağlanamaz.  Döviz artışından önce zaten birçok sorun vardı, döviz toplasan 15 gündür yükseldi

Meclis’te konuşan  UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, ekonomiyle ilgili daha önce pek çok olağanüstü dönem yaşandığını kaydetti.
Ekonomik krizler her zaman olur diyen Özgürgün, Kıbrıs konusunda da bir çok krizlerin yaşandığını olağanüstü toplantılar gerçekleştirildiğini söyledi.
Bugünkünden çok da ağır krizler yaşandığını, aylarca elektriksiz kalınan dönemler olduğunu söyleyen Özgürgün, atılması gereken adımları atmanın Meclis değil hükümetin işi olduğunu dile getirdi.
Öte yandan gelinen aşamanın sadece döviz artışına bağlanamayacağını söyleyen Özgürgün, “Döviz artışından önce zaten birçok sorun vardı, döviz toplasan 15 gündür yükseldi” diye konuştu.
KKTC Merkez Bankası’nın para politikası enstrümanlarına sahip olmadığını ancak zaten bu enstrümanlara Avrupa’daki hiçbir merkez bankasının sahip olmadığını söyleyen Özgürgün, “İşin özü başka yerdedir” diye konuştu.
Başbakan’ın sıraladığı tedbirlerin maliye politikası tedbirleri olduğunu söyleyen Özgürgün, “Neden KDV indiriminde sadece lokanta temizlik ve beyaz eşya? En ciddi mesele gıdadadır” dedi.
Özgürgün devletin yapması gereken ödemeleri yapamadığını, zaten bu ödemeler yapılsa çiftçinin, taşımacının ve diğer kesimlerin rahatlayacağını kaydetti.
Özgürgün tasarrufun kamudan başlaması gerektiğini söyledi.
Hüseyin Özgürgün, acı reçete olmadan krizden çıkılamayacağını da sözlerine ekledi.
“Bu ülke çok büyük sıkıntılar çekti ve hepsini aştı” diyen Özgürgün, önemli olanın hükümetlerin gerekirse acı reçeteler kullanarak gerekli adımları atması olduğunu söyledi.
Özgürgün , Cumhurbaşkanı’nın örtülü ödeneği, izaz ikram ödeneği gibi ödeneklerin kesilmesi halinde milletvekillerinin tahsisatlarının kesilmesinin kendileri için bir sorun olmayacağını dile getirdi.  Eski dönemlerin eleştirilmesinden vazgeçilmesi gerektiğini söyleyen Özgürgün, “Sorun sadece reel sektörde mi?” diye de sordu. Özgürgün dövizle ilgili sorunun son 15 günde yaşanan bir durum olduğunu söyledi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.