DOLAR 32,5677 0.04%
EURO 34,8277 -0.13%
ALTIN 2.429,810,00
BITCOIN 2103735-3,14%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Özgürgün;   “Türk varlığı korunacak”

Özgürgün; “Türk varlığı korunacak”

ABONE OL
17 Kasım 2017 02:08
Özgürgün;   “Türk varlığı korunacak”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

* Bizim davamız Kıbrıs’ta Türk varlığını devam ettirmek, Kıbrıslı Türklerin Anadolu halkıyla bağlarını güçlendirmek, Kıbrıs Türk halkının refah ve huzur içinde yaşamasıdır” dedi.

Başbakan Hüseyin Özgürgün, Mustafa Buğur başkanlığındaki TC Muharip Gaziler Derneği Konya Şubesi heyetini kabul etti.
TC Muharip Gaziler Derneği Konya Şube Başkanı Mustafa Buğur kabulde yaptığı konuşmada, Kıbrıs’a KKTC’nin 34’üncü kuruluş yıldönümü kapsamında Konya Büyükşehir Belediyesi organizasyonluğunda 42 kişilik bir heyetle geldiklerini söyledi.
Bu çerçevede şehitlikleri gezerek devlet yetkililerine de ziyaretlerde bulunduklarını belirten Buğur, Özgürgün’e kabul için teşekkürlerini sundu.
Buğur, KKTC’nin Kıbrıs Gazilerine vereceği milli mücadele madalyaları için de teşekkürlerini sundu.
ÖZGÜRGÜN
Başbakan Özgürügün ise kabulde yaptığı konuşmada, TSK mensuplarının 43 yıl önce adaya getirdiği barış ve huzurun devam ettiğini belirterek, Türk askerinin canını ortaya koyarak sağladığı bu ortamda Kıbrıs Türkler yanında Kıbrıslı Rumlara da barış ve huzur getirdiğini vurguladı.
“Biz bu açıdan müteşekkiriz, sizleri ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz” diyen Özgürgün, bu çerçevede şehitlere rahmet, hayatta olan gazilere de sağlık diledi.
Yasası 2000 yılında geçen Milli Mücadele Madalyaları’nın hak sahiplerine dağıtımına başlandığını da ifade eden Özgürgün, yaklaşık 55 bin adet basılan bu madalyaların 37 bininin TSK, 18 bininin de Mücahitlere verileceğini kaydetti.
Ziyarette, karşılıklı hediye takdimi de yapıldı.
HARP MALULÜ GAZİLER
Başbakan Hüseyin Özgürgün, Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği’nin daveti üzere KKTC’nin 34’üncü kuruluş yıldönümü kutlamalarına katılmak üzere adaya gelen Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği heyetini kabul etti.
Konuk heyeti KKTC’de görmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Başbakan, şehit aileleri ve malül gaziler derneklerinin manevi değerlerinin yüksek olduğunu vurguladı.
Özgürgün, “Bugün bu topraklarda bu şekilde konuşabiliyor, birbirimizle iletişim kuruyor, çalışmalar yapabiliyorsak bunu şehitlerimize borçluyuz. Bunda şehitlerimizin başrolü var. Bu bizim için çok değerli” şeklinde konuştu.
Şehitlere rahmet, gazilere sağlıklı günler dileyen Başbakan Özgürgün, “Bizim davamız Kıbrıs’ta Türk varlığını devam ettirmek, Kıbrıslı Türklerin Anadolu halkıyla bağlarını güçlendirmek, Kıbrıs Türk halkının refah ve huzur içinde yaşamasıdır” dedi.
Başbakan, konuk heyetin şahsında Türkiye’deki şehit ve malül gazi ailelerine selam ve saygılarını gönderdi.
URAN
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran da, Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği’nin kardeş derneği olduklarını belirterek, “Amacımız ortak değerlerimizi, davamızı korumak ve sevinçlerimizi paylaşmak” dedi.
KKTC’nin Kıbrıslı Türklerin haklı davaları sonunda kurulduğunu söyleyen Uran, 20 Temmuz 1974 Barış Harekatı’ndan sonra adada kimsenin zarar görmediğini kaydetti.
Uran, “Temennimiz KKTC’nin korunması ve yaşatılmasıdır” dedi.
Rum kesiminin uzlaşmaz tutumunun ortada olduğunu söyleyen, süreci ve Türk tarafının attığı adımları takip ettiklerini belirten Uran, “Her zaman Kıbrıs Türk halkının yanındayız. Geçmişte fedakarlık yaptık, gerekirse yine yaparız” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.