DOLAR 32,4495 -0.13%
EURO 34,7452 -0.68%
ALTIN 2.435,860,00
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Özgürgün’den Afrika’ya tepki;  “Ne gazeteciliğe sığar ne insanlığa”

Özgürgün’den Afrika’ya tepki; “Ne gazeteciliğe sığar ne insanlığa”

ABONE OL
12 Aralık 2017 09:35
Özgürgün’den Afrika’ya tepki;  “Ne gazeteciliğe sığar ne insanlığa”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başbakan Hüseyin Özgürgün, Afrika Gazetesinde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan görselden büyük üzüntü duyduğunu ve yayının kendisini derinden yaraladığını ifade etti.
Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden verilen bilgiye göre, Başbakan Özgürgün, Kıbrıs Genç Tv’de yayımlanan “Kıbrıs Manşet” programına yaptığı açıklamada, aşağılayıcı bir yayın yapıldığını, yasal açıdan ne yapılması gerekiyorsa yapılacağını kaydetti.
Özgürgün, “İşin üzücü, yaralayıcı yanı daha farklıdır. Manevi boyutu çok daha derindir, çok daha üzücüdür. Türkiye benim anavatanımdır, anavatanım demeyene de saygım var. Türkiye, yasal olarak burayı tanıyan, burada büyükelçilik açmış olan tek ülkedir. Bizimle diplomatik ilişki içerisindedir. Ciddi şekilde burayı seven, değer veren bir cumhurbaşkanı var. Böyle bir ilişki içinde olduğumuz ülkenin Cumhurbaşkanı’na karşı yapılan böyle bir yayından çok büyük üzüntü içerisindeyim. Çok nahoş, bana göre gazeteciliğe sığmayan bir yayın yapılmıştır. Öyle bir şey başka bir yerde yayımlanmış olsa bile, bunu gördüğünüz zaman ayıplarsınız. Bu eleştiri değil, başka bir şey. Bu aşağılamadır” dedi.
“ONUN BİLE EDEBİ VAR”
Böyle bir yayının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yapılmaması gerektiğini vurgulayan Başbakan Özgürgün, “Böyle bir şey, ancak düşman devletler arasındaki bir ortamda belki yapılabilir, ki onu da kabul etmiyorum, onun bile edebi var” dedi.
Benzer yayınların daha önce de yapıldığını anımsatan Başbakan Özgürgün, “Türkiye bizim nefes borumuzdur. Hiçbir insana bu şekilde aşağılama yapılmaması lazım. Bu bizi derinden üzdü. Ne gazeteciliğe, ne insanlığa sığar” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.