DOLAR 32,5809 0.08%
EURO 34,9277 0.1%
ALTIN 2.436,410,28
BITCOIN 21768540,60%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Özkurt:Asparagas haberler basının etik değerlerine zarar vermektedir

Özkurt:Asparagas haberler basının etik değerlerine zarar vermektedir

ABONE OL
08 Aralık 2022 13:16
Özkurt:Asparagas haberler basının etik değerlerine zarar vermektedir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Müdürü Meryem Özkurt, BRT’de tüm çalışanların toplu iş sözleşmesine dahil edilmesine ilişkin sürecin devam ettiğini, herhangi bir aksamanın söz konusu olmadığını vurguladı.

Özkurt, konuyla ilgili bir gazetede yer alan haber üzerine yaptığı yazılı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu(BRTK) ile Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Çalışanları Sendikası (Bay-Sen) ile imzalanan sözleşmeyle tarihte ilk defa tüm çalışanlar Toplu İş Sözleşmesine dahil edilmiştir. Bu sözleşme 27 çalışanımızın maaşlarına düzenlemeler getirmektedir. Bu düzenlemelerin hayata geçirilmesine ilişkin Yönetim Kurulu kararları alınmış olup, mevzuat gereği yürütülen prosedüre ilişkin işlemler devam etmektedir. Dolayısıyla herhangi bir aksama mevcut değildir.

Böyle bir haber , kamu maliyesinin nasıl çalıştığına ilişkin araştırma ve paydaşların görüşüne başvurmayı gerektirmektedir.

Dedikodunun ötesinde bir değer ihtiva etmeyen bu tür yazılar gazetecilik mesleğine zarar verdiği gibi gerçek gazetecilerin tümü de incitmektedir. Böylesine art niyetli, doğru olmayan, kurumları hedef alan asparagas haberler basının etik değerlerine de zarar vermektedir.Bu uydurma haber ile ilgili, düzeltme talebiyle gazete aleyhinde hukuk süreci başlatılmıştır.’

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.