DOLAR 32,5445 0.13%
EURO 34,7763 0.06%
ALTIN 2.472,290,42
BITCOIN 1991253-3,84%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Öztürkler:Atatürk’ün düşünceleri, ilkeleri Kıbrıs Türkü’nün hürriyet ve varoluş mücadelesine ilham kaynağı oldu
  • Kıbrıs Volkan
  • Güncel
  • Öztürkler:Atatürk’ün düşünceleri, ilkeleri Kıbrıs Türkü’nün hürriyet ve varoluş mücadelesine ilham kaynağı oldu

Öztürkler:Atatürk’ün düşünceleri, ilkeleri Kıbrıs Türkü’nün hürriyet ve varoluş mücadelesine ilham kaynağı oldu

ABONE OL
10 Kasım 2022 11:38
Öztürkler:Atatürk’ün düşünceleri, ilkeleri Kıbrıs Türkü’nün hürriyet ve varoluş mücadelesine ilham kaynağı oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün düşünceleri ve ilkelerinin Kıbrıs Türkü’nün hürriyet ve varoluş mücadelesine ilham kaynağı olduğunu belirtti.

Öztürkler, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, “Dünya’nın zulme, işgallere ve yayılmacı politikalara tutsak edildiği bir yüzyılda, sadece kendi milletine değil, mazlum milletlere de fikirleri, ilkeleri ve mücadelesi ile ışık olmuş Gazi Mustafa Kemal Atatürk, çağdaşlarının çok ilerisinde büyük bir dünya lideriydi” ifadelerini kullandı.

Atatürk’ün, Türk Yurdu’nun, yayılmacı devletlerce işgal edildiği Birinci Dünya Savaşı sonrasında, Türk milletinin esaret altında yaşamasını kabul etmediğini vurgulayan Bakan Öztürkler, “Halkının bağımsızlığı ve hürriyeti için her türlü zorluğa, yokluğa karşı mücadelesini sürdürmüş, bütün yaşamını halkına adamıştır” dedi.

Öztürkler, “Askeri dehası, siyasi vizyonu ve halkına olan sevgisi ile Türk ulusunun güneşi, istikbalinin ışığı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, her zaman Türk gençliğine, kadınına ve Cumhuriyete inanmış, halkı için muasır medeniyetler seviyesini hedef göstermiştir” ifadelerine yer verdi.

-“Ölümsüz bir lider”

Atatürk’ün, büyük Türk ulusunun ayrılmaz parçası Kıbrıs Türkü’nün kalbinde çok özel bir yere sahip olduğunun altını çizen Öztürkler, Atatürk’ün ortaya koyduğu değerler ve ilkelerle ölümsüz bir lider olduğunu vurguladı.

Atatürk’ün düşünceleri ve ilkelerinin Kıbrıs Türkü’nün hürriyet ve varoluş mücadelesine de ilham kaynağı olduğunu ifade eden Öztürkler, Atatürk’ün, Kıbrıs Türkü’nün kalbinde, fikrinde, düşünceleri ve ilkeleri ile her daim yaşamaya devam edeceğini kaydetti.

Öztürkler, “Bu duygu ve düşüncelerimle, Kıbrıs Türkü için sevgisi eksilmeyecek, özlemi bitmeyecek, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete uğurlanışının 84. yılında, kendisini bir kez daha saygı, özlem ve rahmetle anıyorum” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.