DOLAR 32,4811 -0.19%
EURO 34,9249 0.23%
ALTIN 2.432,140,38
BITCOIN 2081267-3,78%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Pangalos; “En iyi Türk ölü Türk”

Pangalos; “En iyi Türk ölü Türk”

ABONE OL
17 Şubat 2018 10:35
Pangalos; “En iyi Türk ölü Türk”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yunanistan’da PASOK iktidarı döneminde Dışişleri Bakanı olarak Bosna’daki katliamlara katkı sağlamakla suçlanan ve  1999 yılında Yunanistan’a sığınan PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’a yardım yataklık yapan Pangalos,  SKAİ radyosuna yaptığı açıklamada, Türk ulusuna kin ve nefret kustu

Pangalos, SKAİ radyosunda yaptığı konuşmada  Yunanistan ile Türkiye arasındaki ilişkileri değerlendirirken, aynen şunları söyledi;

“İyi bir Türk, ancak ölü bir Türk’tür. Buna inanıyorum, çünkü tek bir iyi Türk bulamadım. Türkler, temel medeni değerler açısından eksik. Hukuk da bunlardan biri. Ne kadar iyi niyetli yaklaşsak da Türklerle  iyi ve dostane ilişki tesis etmek mümkün değildir. Çünkü Türkler  derece anlayışsız ve vahşi bir düşmandır”

Türk düşmanlığı ve Türk karşıtı açıklamalarıyla tanınan Yunanistan eski Dışişleri Bakanı Theodoros Pangalos, yaptığı açıklamayla büyük tepki topladı.  

PASOK iktidarı döneminde Dışişleri Bakanı olarak Bosna’daki katliamlarda katkı sağlamakla suçlanan ve  1999 yılında Yunanistan’a sığınan PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’a yardım yataklık yapan Pangalos,  SKAİ radyosuna yaptığı açıklamada, “İyi bir Türk, ancak ölü bir Türk’tür” dedi.

SKAİ radyosunda milyonlara seslenen Pangalos’un böylesine çirkin ifadelerde bulunması  Yunan medyasında da  büyük yankı  buldu.

Yunanistan’ın Türkiye ile ilişkileri hakkında değerlendirmelerde bulunan Pangalos “İyi bir Türk, ancak ölü bir Türk’tür. Buna inanıyorum, çünkü tek bir iyi Türk bulamadım. Türkler, temel medeni değerler açısından eksik. Hukuk da bunlardan biri. Ne kadar iyi niyetli yaklaşsak da Türklerle  iyi ve dostane ilişki tesis etmek mümkün değildir. Çünkü Türkler  son derece anlayışsız ve vahşi bir düşmandır”  dedi.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.