DOLAR 32,5902 0.23%
EURO 34,7984 0.36%
ALTIN 2.413,41-0,78
BITCOIN 21593800,40%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Papadopoulos;   Kıbrıs Türkleri Türkiye’den koparılmalı

Papadopoulos; Kıbrıs Türkleri Türkiye’den koparılmalı

ABONE OL
11 Ocak 2018 20:33
Papadopoulos;   Kıbrıs Türkleri Türkiye’den koparılmalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kıbrıs Türk toplumu içerisinde her zaman Türkiye ile birlikte hareket eden  çevreler var. Tam da bu yüzden önerdiğimiz yeni stratejinin büyük bölümü, Kıbrıs Türk  toplumunun  Türkiye’den bağımsız hareket etmesi için yöntem bulmamız veya en azından buna yardımcı olmamızla ilgilidir

 

Kıbrıslı Türklere  dönüşümlü başkanlık, siyasal eşitlik, dört özgürlük verilemez.   Kıbrıslı Türklerin bir olumlu oyu’ndan,  beşli konferanstan,  bütün yerleşiklerin kalmasından,  göçmen evlerinin kullanıcılarına hak tanınmasından vazgeçilmelidir
 

Rum başkan adaylarından Nikolas Papadopulos, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs’la ilgili yeni bir konferans davetini kabule hazır olduğunu ancak konferans oluşumu Cenevre’deki gibi olacaksa konferansa gitmeyip, bugünkü beşli oluşumu değiştirmeye çalışacağını söyledi.
Alithia “Beşli Konferansa Evet, Ama Farklı Oluşumla” başlıklı haberinde, Papadopulos’un Rum Haber Ajansı’na (KİPE) verdiği mülakatı aktardı.
“MÜZAKERELER”
Nikolas Papadopulos müzakereleri yeniden başlatmak için yapacaklarını özetle şöyle anlattı:
“Yapacağım ilk şey, müzakerelerin yeniden başlamasını istemek için BM Genel Sekreteri ile görüşmek olacak. Ancak vurgulamam gerekir ki Anastasiadis’in aksine biz, müzakerelerin  son on yıldır verilen kabul edilemez ve tehlikeli tavizlerle devam  edemeyeceğini söylüyoruz. Dönüşümlü başkanlıktan, Türklere dört özgürlükten, sayısal eşitlikten, Kıbrıslı Türklerin bir olumlu oyu’ndan,  beşli konferanstan,  bütün yerleşiklerin kalmasından,  göçmen evlerinin kullanıcılarına hak tanınmasından devam edemeyiz.
“GÜVENLİK KONSEYİ”
Bu nedenle Genel Sekreter’in son raporunun Güvenlik Konseyi’nde benimsenmemesi için inisiyatif alacağız. Umarım aynı şeyi bugün Anastasiadis hükümeti de yapar, çünkü bu bizim taraf için çok olumsuz bir gelişmedir, Kıbrıs sorunu tarihindeki en kötü Genel Sekreter raporudur.  Bizim için geçmişte ne verildiğinden çok strateji ve taktik önemli olduğundan; Kıbrıs Cumhuriyeti ve Kıbrıs sorununun çözüm çabaları için, olası bir referandumda, en azından Kıbrıs Rum tarafından olumlu oy çıkmasına olanak tanımayacak geçmişin tehlikeli tavizlerinden kaçınacağımız  yeni bir strateji öneriyoruz.
Kıbrıs sorununun çözümü bizim teslimiyetimiz olamaz. Kıbrıs Cumhuriyeti’nin sahip olduğu avantajları ve oluşturabileceğimiz müttefikleri kullanarak Türkiye’yi, kabul edilemez tezlerini değiştirmesi için baskı, zorlama veya ikna etmeye çalışacağız.”
Bugünkü şekli ile Kıbrıs’la ilgili bir konferansa katılmayacağını söyleyen Papadopulos, BM Genel Sekreteri’nin davetine icabet edeceğini ancak konferansın beşli değil, “geçmişte olduğu gibi Kıbrıs Cumhuriyeti’nin katılımıyla” olması için çaba harcayacağını söyledi. Papadopulos “Dolayısıyla  talep edeceğimiz ilk şey tamamen Türkiye’nin taleplerine hizmet eden bu prosedürün değiştirilmesi olacak.  Türkiye prosedürden de hedefine ulaşmaya, Kıbrıs Cumhuriyeti’ni ortadan kaldırmaya çalışıyor.  Bu nedenle Sayın Anastasiadis’in önceki aylardaki icraatlarını tamamen tehlikeli buluyoruz. Beşli konferansı kabul etmeyeceğini söyledi ancak bir hafta sonra  kendi sözünü çiğnedi, peş peşe tavizler verdi ve  bu çok yanlış ve tehlikeli prosedüre vardık” dedi.
“SAHTE DEVLET”
“Kıbrıslı Türklerde Ankara’ya yöneliş var  mı” sorusuna karşılık “önemli olan Kıbrıs Türk toplumu liderliğinin hangisi olacağını görmemiz gerek” diyen Papadopulos “büyük ve önemli konularda aslolanın Kıbrıslı Türk siyasilerin ve/veya liderinin görüşü değil Ankara’nın ne diyeceği olduğunu, bunun örneklerini Cenevre’de de, Crans Montana’da gördüklerini” savundu.
Papadoulos, Kıbrıs Türk toplumu içerisinde her zaman Türkiye ile örtüşen çevreler olduğunu belirterek, “Tam da bu yüzden önerdiğimiz yeni stratejinin büyük bölümü, Kıbrıs Türk  toplumunun  Türkiye’den bağımsız hareket etmesi için yöntem bulmamız veya en azından buna yardımcı olmamızla ilgilidir.”

 

****

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.