DOLAR 32,4066 0.2%
EURO 35,0878 -0.12%
ALTIN 2.324,760,23
BITCOIN 23015272,61%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Papadopulos;   Enerji planlamalarımız devam etmeli

Papadopulos; Enerji planlamalarımız devam etmeli

ABONE OL
16 Temmuz 2018 09:51
Papadopulos;   Enerji planlamalarımız devam etmeli
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos, Fileleftheros gazetesinde yer alan söyleşisinde, iç konuların yanı sıra Kıbrıs sorununa değindi.
Türkiye’deki seçimlerin sona ermesi ve BM Özel Danışmanı’nın atanmasının ardından Kıbrıs sorununda gelişmeler bekleyip beklemediği şeklindeki soru üzerine Papadopulos, gelişmelerin beklenmesi ve bunun, doğru gidişata yönelik olması gerektiğini vurguladı.
Papadopulos, gelişmelerin, Crans-Montana’da zirveye çıkan yanlış ve tehlikeli süreçleri tekrarlamaması gerektiğine de dikkati çekti.
Papadopulos bir başka soru üzerine, stratejik bir ara anlaşma ihtimaline olumsuz baktığını kaydederek, böyle bir anlaşmanın yıllardır Kıbrıs Rum tarafınca ret edildiğine işaret etti.
Papadopulos, kendilerinin BM Genel Sekreteri’nin son iki raporunu olumsuz şekilde değerlendirdiklerini, raporda olumsuz ifadelerin yanı sıra bir ara anlaşmadan söz edildiğini ifade etti.
Diyaloğun yeniden başlamasına yönelik doğru önkoşulların bulunmadığını düşündüklerini belirten Papadopulos, Guterres çerçevesini, böylesi bir diyalog için doğru zemin olarak görmediklerini söyledi.
Bir başka soru üzerine Papadopulos, Güney Kıbrıs’ın enerji planlarının normal şekilde devam etmesi ve ayrıca bu konuda çeşitli ülkelerle yapılan işbirliklerinin de gelişim halinde olması gerektiğini ifade etti.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.