DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20951281,47%
Lefkoşa
°

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Papadopulos;  Türkiye’nin garantörlüğü kaldırılmalı

Papadopulos; Türkiye’nin garantörlüğü kaldırılmalı

ABONE OL
26 Ocak 2018 11:27
Papadopulos;  Türkiye’nin garantörlüğü kaldırılmalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Afrika gazetesinin  yaptığı provokasyonu kullanan Rum Yönetimi harekete geçti.

Rum hükümetinin Afrika gazetesin önünde Pazartesi günü gerçekleşen olayları   Avrupa Konseyi ve AB Komisyonu’nun gündemine getirilmesi için girişim başlattığı bildirildi.

Fileleftheros gazetesi, “Afrika ve Şener Levent’e Yönelik Olaylar Hakkında Konsey ve Komisyon Bilgilendirildi” başlığıyla verdiği haberinde, Rum hükümetinin, Afrika gazetesi ve Şener Levent’e yönelik saldırılar hakkında AB Komisyonu ve Avrupa Konseyi’ni bilgilendirdiğini yazdı.

Gazete ayrıca, yurt dışından Rum Büyükelçiliklerine, KKTC’de yaşanan bu olay hakkında bulundukları ülkeleri bilgilendirmeleri talimatının da verildiğini vurguladı.

PAPADOPULOS

Habere göre, Rum Hükümet Sözcüsü Vekil Viktoras Papadopulos  yaptığı açıklamada, Afrika gazetesine yönelik saldırılar ve burada çalışan gazetecilerin korunmasına ilişkin tüm girişimlerin, ilk andan itibaren, BM, Güvenlik Konseyi’nin beş daimi üyesi ve AB Dönem Başkanı Bulgaristan’a yapıldığını söyledi.

Papadopulos, gazeteye yönelik saldırıların, Kıbrıs sorununun çözümü durumunda Türkiye’nin garantörlüğünün, müdahale haklarının ve Kıbrıslı Türklerle, dolayısıyla da Kıbrıs’la her türlü ilişkisinin ortadan kalkmasını neden savunduklarının en önemli kanıtı olduğunu da öne sürdü.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.