DOLAR 32,2752 -0.21%
EURO 34,8010 -0.06%
ALTIN 2.405,760,53
BITCOIN 20741770,44%
Lefkoşa
°

16:58

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Papadopulos’tan  “mücadele” çağrısı  “Kıbrıs Cumhuriyeti’ne sahip çıkılmalı”

Papadopulos’tan “mücadele” çağrısı “Kıbrıs Cumhuriyeti’ne sahip çıkılmalı”

ABONE OL
30 Temmuz 2019 11:47
Papadopulos’tan  “mücadele” çağrısı  “Kıbrıs Cumhuriyeti’ne sahip çıkılmalı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Papadopulos: Önümüzde çözüm mücadelesi var ama Kıbrıs Cumhuriyeti’nin yıkılması ve bizim yok olmamızın reçetesi olacak herhangi bir çözüm değil. Ada’mızın zorla ikiye bölünen parçalarının yapıştırılması değil halkın ve ülkenin gerçek yeniden birleşmesi için mücadele etmeliyiz.

Fileleftheros gazetesinin haberine göre Güney Kıbrıs’ı ziyaret eden Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’in heyetinde bulunan Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın gerçekleştirdiği İsrail ve Ürdün ziyaretleri sırasında, Miçotakis’in Güney Kıbrıs’a gerçekleştireceği ziyarete de değinerek “Bu ilk ziyaretin Türklere, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin egemenliğinin ve egemenlik haklarının ihlalinin kabul edilemeyeceği mesajı verilecek” dediği kaydedildi.
Alithia’nın haberine göre, Yunanistan-İsrail ilişkilerinin ve Yunanistan-Güney Kıbrıs-İsrail işbirliğinin önemine de değinen Dendias, üçlü işbirliklerinin, ABD’nin de katılımıyla bazı alanlarda genişletilmeye çalışıldığını söyledi.
PAPADOPULOS
DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos, Miçotakis’in ziyaretinin “Kıbrıs sorunu açısından çok kritik ve kavşak önemde bir dönemde gerçekleşmekte olduğunu, bu nedenle Yunanistan Başbakanı’nı iyi karşılamak zorunda olduklarını” söyledi.
Rum ve Yunan hükümetlerinin özellikle “Türk entrikalarını göğüsleyebilmek” için işbirliği yapması gerektiğini savunan Papadopulos, “milli çıkarlarımızı, milli haklarımızı savunma yöntemlerini birlikte bulmak zorundayız çünkü kritik bir kavşaktayız. Şiddet tehdidine, saldırganlığa ve yayılmacılığa boyun eğmeyeceğimiz mesajını vermeliyiz” dedi şunları ekledi:
“Önümüzde çözüm mücadelesi var ama Kıbrıs Cumhuriyeti’nin yıkılması ve bizim yok olmamızın reçetesi olacak herhangi bir çözüm değil. Ada’mızın zorla ikiye bölünen parçalarının yapıştırılması değil halkın ve ülkenin gerçek yeniden birleşmesi için mücadele ediyoruz, etmeliyiz. Mücadelemiz belirsiz bir yarın değil kesin bir gelecek öngörmeli, özgürlük mücadelesi olmalı, daha azı değil.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.