DOLAR 32,3676 0.14%
EURO 34,9785 -0.3%
ALTIN 2.323,970,21
BITCOIN 22748061,04%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Para alan gazeteleri gizliyorlar

Para alan gazeteleri gizliyorlar

ABONE OL
27 Haziran 2019 10:50
Para alan gazeteleri gizliyorlar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- YDP Genel Başkanı Arıklı devlet kesesinden hangi gazetelere ne kadar para verildiğini soruyor, hükümet açıklama yapmaktan kaçınıyor.
YDP Milletvekili Erhan Arıklı önceki gün Meclis’te yaptığı konuşmada TAK’ın sorunlarına değinmek istediğini belirtti ve “TAK bizim güzide bir kuruluşumuz” dedi. Gerek KKTC’de, gerek yurt dışında bir çok basın kuruluşunun haberleri TAK’tan aldığına işaret ederek, geçmiş hükümetlerin TAK’ın sorunlarına eğilmediğini dile getiren Arıklı, parası hazır olduğu halde TAK’ın bina sorununun bile çözülmediğini söyledi.
TAK personelinin ciddi bir eğitimden geçmesi gerektiğini savunan Arıklı, TAK personelinin oldukça donanımlı olduğunu ancak bazen çeşitli spekülasyon ve ajitasyonlara maruz kalınabileceğinden, bu konularda eğitimin şart olduğunu belirtti.
Rum basınındaki haberlerin bir süzgeçten geçirilerek yayınlanması gerektiğini dile getiren Arıklı, gazetelerde yer alan bazı Rum basını haberlerinin başlıklarından örnekler verdi.
TAK aboneliği için yıllar önce 3 bin TL istendiğini ve bu rakamın pek çok yayın kuruluşu, özellikle milliyetçi gazeteler için çok yüksek olduğunu savunan Arıklı, kurumun belirli kriterlere dayanarak, bazı medya kuruşlarına ücretsiz hizmet verdiğini söyledi.
Dünyanın hiçbir yerinde devlet ajanslarının haberlerini parayla satmadığını iddia eden Arıklı, TAK’ın “silah olarak” kullanıldığını öne sürdü.
Arıklı, hangi gazetecilerin İhtiyat Sandığı ve Sosyal Sigorta yatırımlarının devlet bütçesinden yatırıldığına ilişkin sorusunu yineleyerek, yanıt istedi.
Yandaş medya oluşturma konusunda DP Genel Başkanı Serdar Denktaş’ın kriterler belirleyerek çalışmalar yaptığını iddia eden Arıklı, bu konularda şeffaf olunması, bazı medya kurumlarının susturulmaya çalışılmaması gerektiğini dile getirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.