DOLAR 32,5384 0.27%
EURO 34,8868 0.45%
ALTIN 2.488,291,07
BITCOIN 1991349-3,78%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Pençe-Kilit bölgesinde 4 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı

Pençe-Kilit bölgesinde 4 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı

ABONE OL
27 Kasım 2022 09:10
Pençe-Kilit bölgesinde 4 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

 

Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan taciz atışı sonucu 3 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı. Aynı bölgede görev yapan 1 asker de yıldırım düşmesi sonucu şehit oldu.

TC Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Harekat Merkezi’nde toplantı gerçekleştirdi.

TC Milli Savunma Bakanlığı, Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan taciz atışı sonucu Piyade Uzman Çavuş Eyyüp Uğurlu, Piyade Sözleşmeli Er Mehmet Demir ve Piyade Sözleşmeli Er Hakan Köroğlu’nun şehit olduğunu, 2 askerin yaralandığını açıkladı.

Yaralıların derhal hastaneye sevk edildiği ve tedavilerine başlandığı belirtildi.

Bakanlığın açıklamasında “Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da açılan şifalar dileriz” sözleri yer aldı.

Bakan Akar, Kara Kuvvetleri Harekat Merkezi’nde

ASELSAN Konya Silah Sistemleri Fabrikası açılışı sebebiyle Konya’da bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, şehit haberi üzerine hemen kentten ayrılarak Ankara’ya geçti.

Bakan Akar, TSK komuta kademesi ile Kara Kuvvetleri Harekat Merkezi’nde toplantı gerçekleştirdi.

Bir asker yıldırım düşmesi sonucu şehit oldu

Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde yıldırım düşmesi sonucu yaralanan Piyade Uzman Çavuş Mustafa Işık, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada “Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz” ifadeleri yer aldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.