DOLAR 32,5796 0.28%
EURO 34,7215 -0.09%
ALTIN 2.489,010,19
BITCOIN 20530313,60%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Petridis, Helenizmin hedefini açıkladı;  “Kıbrıs’ı yeniden birleştireceğiz”

Petridis, Helenizmin hedefini açıkladı; “Kıbrıs’ı yeniden birleştireceğiz”

ABONE OL
11 Ağustos 2020 09:30
Petridis, Helenizmin hedefini açıkladı;  “Kıbrıs’ı yeniden birleştireceğiz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Rum Savunma Bakanı Haralambos Petridis, “Helenizm’in, Türkiye’nin kabul edilemez saldırgan tavrı nedeniyle siyasi açıdan kritik zamanlardan geçtiğini” iddia etti.
Fileleftheros gazetesinin haberine göre, 1964’te Dillirga’da hayatını kaybeden Rumlar için dün düzenlenen anma töreninde konuşan Petridis, Dillirga’da verilen mücadele ve kayıpların, ne yazık ki 10 yıl sonra meydana gelecek ve bugüne kadar etkisinin süreceği “cehennemin” önüne geçilmesinde yeterli olmadığını ileri sürdü.
Petridis, öne sürdükleri “Türk uzlaşmazlığının”, bağımsızlığa ve yeniden birleşmeye giden yoldan sapmalarına sebep olamayacağını savundu.
Petridis, bu kritik zamanlarda, “tahrikler” karşısında dik durmakla yükümlü olduklarını ifade ederek, Rum Yönetimi’nin, AB üyesi olarak, AB Müktesebatı’ndan doğan ilke ve değerler ile BM kararlarına sıkı sıkıya bağlı olduğunu söyledi.
AKEL’İN MESAJI
AKEL’in, Türkiye Komünist Partisi’nin (TKP) 13’üncü Kongresi çerçevesinde partiye mesaj gönderdiği bildirildi.
Fileleftheros gazetesinin haberine göre AKEL, mesajında, ülkelerin halklarını ayıracak hiçbir şey olmadığını ve Kıbrıs’taki iki toplumda da olduğu gibi, halkların ortak düşmanının emperyalizm, NATO, milliyetçilik ve şovenizm olduğunu kaydetti.
AKEL, bugün bölgenin içinde bulunduğu koşullarda, olası bir sıcak olaya ve savaşa yol açabilecek bir gerginliğe, silahların gücüyle oldubittiler yaratılmasına, milliyetçilik ve şovenizme karşı, ülkelerdeki barış ve ilerleme güçlerine, seslerini yükseltme çağrısı yaptı.
AKEL ayrıca, “vatanın kurtulması” ve “yeniden birleşmesi” için “Kıbrıs halkının” -Kıbrıslı Rumların ve Kıbrıslı Türklerin- birlik içerisinde, özgür ve kendi yurdunun efendisi olarak yaşaması için verilen mücadeleye Türkiye Komünist Partisi’nin gösterdiği dayanışmayı takdir ettiğini belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.