DOLAR 32,4094 0.23%
EURO 35,1051 -0.1%
ALTIN 2.323,820,21
BITCOIN 23018503,00%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Petrol-Gaz Kimyageri  Ethem Durak;  “Virginia tütünlerine dikkat”

Petrol-Gaz Kimyageri Ethem Durak; “Virginia tütünlerine dikkat”

ABONE OL
03 Mayıs 2019 10:18
Petrol-Gaz Kimyageri  Ethem Durak;  “Virginia tütünlerine dikkat”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Petrol-Gaz Kimyageri Ethem Durak, sigara ve zararları konusunda önemli açıklamalarda ve uyarılarda bulundu. Durak’ın açıklamaları aynen şöyle;
“Meclisten sigara ile ilgili bir yasa geçti.
Basın, yayın kuruluşlarında sigara ve sigaranın zararları defalarca tekrar tekrar irdelendi.
Bir Televizyon programında konuşulanlar, yıllar önce yayınladığım bir yazıyı aklıma getirdi.
Son yıllarda yapılan araştırmalar, sigaranın en büyük zararı içindeki, dört binden fazla artığa ek olarak, nükleer oluşu insan sağlığını en çok tehdit eden unsur olduğu üzerinde doktor ve bilim adamları hem fikir oluyor.
Bilhassa Virginia tütünleri çok geniş yapraklıdır. Ucuza mal olsun diye bolca fosfat içerikli, kaya menşeli gübreler kullanılıyor. Bu gübrelerde Uranyum iki yüz otuz sekiz ile beş ppm seviyesinde bulunur. Bu Uranyum , parçalanma esnasında ilkin Alfa ışını daha sonra Beta ışını, daha sonra da iki defa Alfa ışını vererek Radon denen radioaktif soy gaza dönüşür.
Alfa ışını zaten iki elektronunu kaybetmiş Helium soy gazı çekirdeğidir. Etraftan iki elektron alarak rahatlıkla radioaktif Helium gazına dönüşebilir.
Bu gazlar, yapraklar altında saklanır ve yapraklar tarafından emilir. Tütün yaprağı bilhassa olgunlaştığı zaman çevredeki gazları emmeğe çok meyillidir.
Emilen bilhassa Radon gazı ilkin Kurşun iki yüz on dört de, daha sonra Bizmut iki yüz on dört de, bundan sonra da Kurşun iki yüz on’a dönüşür. Bu izotop yirmi yıl gibi bir zamanda Beta işini yayarak Bizmut iki yüz on’a dönüşür. Bizmut iki yüz on Alfa ve Beta ışını çıkararak Kurşun iki yüz altıya dönüşür.
Tütündeki bu maddeler, sigara içicilerin, dumanla ilkin ciğerlerine, sonra da kemik dokularına depolanır. Yıllar içinde çoğalır, tehlikeli seviyeye gelir.
Bu reaksiyonda, insan vücuduna en büyük zararı Kurşun iki yüz on’dan sonraki son devre yapar. Yirmi yıl botunca çıkan Alfa ve Beta bombardımanı bilhassa kemik iliğini ve ak ciğerleri harap eder. Çoğu insanda kansere yol açar. Ve büyük bir ihtimalle geç fark edildiği için ölümlere sebep olur.
Sigara içenlerin kemik analizleri, kemik iliklerindeki kurşun oranının sigara içmeyenlere göre yüzlerce defa fazla olduğu görülmüştür.
Sigaranın, bilhassa gençlerde ve yaşlılarda akciğer ve kemik kanseri yapmasının en büyük sebebi tütünün nükleer artıklar bulundurmasından ötürü olduğu artık su götürmezdir.
Sigara dumanı içindeki, Karbon Monoksit, Kanın Hemoglobini ile birleşerek, Oksi hemoglobin yapmaktadır. Oksi hemoglobin da ememediği için , hücrelere az oksijen taşır.
Yani sigara içenler bir nevi az oksijende yaşamaya alışırlar. Az oksijen, oksijen darlığı da kanser hücrelerinin gelişmesini sağlar. Çünkü kanser hücreleri az oksijende çoğalır. Kanser hücresinin iç kısmında oksijen azlığı olduğu ve bu hücrelerin, vücuttaki şekeri kullanarak an-aerobik çalıştığı bilinmektedir. Kanser hücreleri vücut şekerini oksijensiz ortamda parçalarlar ve beslenirler. Ömürleri da diğer sağlıklı hücrelerden çok daha uzundur; bu yüzden büyüme çoğalmaları kolay olur.
Sigara içindeki birçok artık bilhassa Nikotin, vücudun asetik bir ortam yaratmasına yardımcı olur. Asetik ortam da, kanser hücrelerinin gelişmesine yardımcı olur.
Görülüyor ki sebebi her ne isterse olsun, sigara tutkusu, insanın parası ile hayatına yavaş yavaş son vermesinden öteye bir şey değildir.
İnsan eli ayağı sağlamken hayata veda etse neyse , eli ayağı tutmayan başkalarının yardımına muhtaç olan bir insanın, hem kendi canına, hem de başkalarına vereceği eziyeti, ızdırabı, zorluğu bir düşünün. Yazık değil mi?.
Bu yüzden insanımız, sıhhatini bilhassa ihtiyarlığını mutlaka düşünmeli ve ne kendini ne de başkalarını ızdıraba sürükleyecek davranışlardan kaçınmalıdır.

Kanser denen beladan uzak kalmak için, mutlaka stresten uzak durmağa çalışalım. Gülün. Zoraki olsa da gülmeğe çalışalım. Vücudu zehirleyecek, yiyecek ve içeceklerden uzak duralım. Bilhassa kutu yemekleri ve renkli boya içeren yiyecekler tehlikelidir. Boyalı yiyeceklerin içinde de en tehlikelisi sarı renk olan Tatrazindir. Dondurma ve bilhassa peynirlere konur. Fazla yağ tüketiminden kaçınalım, kızartmaları bilhassa zeytinyağlı kızartmalardan uzak duralım. Taze yenen, çiğ yenen zeytinyağı sıhhate çok yararlı olduğu halde kızartılmış zeytin yağı, zehirdir; unutmayın. Ateşte ısıtılan yağ, iki yüz derece üzeri sıcaklıkta Akrolein denen zehirlere ayrışır. İnsanın bilhassa karaciğerini, sindirim sistemini harap eder.
Kendi pişirdiğiniz yemeği yiyin. Vücutta beysik, alkali ortam yaratacak yiyecekler yiyiniz. Ne yediğinize dikkat ediniz. .Az ve öz yiyin, dengeli beslenelim. Bolca açık havada dolaşmayı ihmal etmeyelim. Kapalı mekanlar, bilhassa günümüzün elektrikli aletlerle kirletilmiş, dolayısı ile manyetik alanla dolu kapalı yerler, iyonlaşmayı çoğaltır. Hastalığı davet eder. İyi uyuyun, yastığınız rahat olsun, altına diken koymayın. Boşuna düşünce yapmayın.
Bolca şükredin, her fırsatta Allah’a dua edin. Yobaz olun, dindar olun demiyorum, sadece şükredin ve dua edin. Yapılan araştırmalar dua eden insanların beyin yapıların değiştiğini endokrin salgısının çoğaldığını göstermiştir.
Ve içki, esrar ve sigara gibi meretlerden, sizi hasta edecek tutkulardan uzak durun”.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.