DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20864230,46%
Lefkoşa
°

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Pilli açıkladı;  Sinovac  aşıları gelecek

Pilli açıkladı; Sinovac aşıları gelecek

ABONE OL
09 Şubat 2021 10:02
Pilli açıkladı;  Sinovac  aşıları gelecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Sağlık Bakan Pilli, Türkiye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüştüğünü ve Türkiye’den Sinovac aşılarının gönderilmesine devam edileceğini kaydederek, polislerin aşılanmasına ise birkaç gün içinde başlanacağını söyledi.

Bakan Pilli, Avrupa Birliği’nden sağlanan Pfizer&Biontech aşılarının ikinci dozlarına bugün Lefkoşa’da Trenyolu Polikliniği ve İskele Sağlık Merkezi’nde başlandığını kaydetti.

AB’den 75 bin adet hızlı test (antijen testi) kiti geleceğini de açıklayan Bakan Pilli, İki Toplumlu Sağlık Teknik Komitesi girişimiyle önümüzdeki günlerde bu kitlerin ulaşacağını bildirdi.

Türkiye üzerinden bugüne kadar 40 bin Sinovac aşısı geldiğini ve bunların 35 bininin kullanıldığını belirten Bakan Pilli, cumartesi TC Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüştüğünü ve Çin’den Türkiye’ye giden aşıların incelenme süresinin Çarşamba veya Perşembe günü dolmasından sonra KKTC’ye aşı gönderileceğini teyit ettiğini söyledi.

Pilli, pandeminin önlenmesinde aşının önemli olduğunu vurgulayarak şu anda 21 olan aşı merkezini 25’e çıkararak aşılamaya devam edeceklerini bildirdi.

“Hedef mart sonuna kadar herkesi aşılamak ama önemli olan aşıların gelmesidir” diyen Bakan Pilli, bazı iş adamlarınca yurt dışından aşı getirme girişimlerinin hatırlatılması üzerine ise aşıların ülkeler arası satıldığını, KKTC’de aşıları tetkik edecek altyapı bulunmadığını o yüzden ancak Türkiye Sağlık Bakanlığı kontrolünden geçecek aşıların ülkeye gelebileceğini söyledi. Pilli, “Onun dışında gelecek herhangi bir aşıyı kabul etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“İnanıyorum ki TC’den çok kısa sürede bize bayağı miktarda bir aşının geleceğidir.  Süratle halkımızı aşılayacağız” diyen Sağlık Bakanı Pilli, aşı planlarının olmadığı yönündeki eleştirileri üzüntüyle karşıladığını da belirtti ve birinci aşamada sağlık çalışanları ve yaşlı bakım merkezindekilerin ikinci aşamada 65 artı yaş grubundakilerin aşılandığını anlattı.

Bakan Pilli, aşı geldiği anda riskli meslek gruplarında çalışanların aşılanacağını kaydederek, Polis Genel Müdürü Ahmet Soyalan’la görüştüğünü ve  polislerin aşılanmasına başlanacağını söyledi.

Temaslıların ev karantinasına alınmasıyla ilgili soruyu da yanıtlayan Sağlık Bakanı Ali Pilli, şu andaki amaçlarının ayın 14’üne kadar salgını kontrol altına almak olduğunu vurguladı ve ev karantinası ve elektronik bileklik konusunda uzun zamandır çalışma olduğunu kaydetti. Pilli, “Biz 14’üne kadar salgını kontrol altına almak istiyoruz daha sonra teknolojiden yararlanılarak elektronik bileklikle uygulama yapılacaksa da yapılır” dedi.

Bakan Pilli, halka çağrıda bulunarak “Covid-19 hızla yayılıyor. Herkes kendine düşeni yaparsa biz bu salgını yeneriz” diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.