DOLAR 32,3878 0.16%
EURO 35,0590 -0.16%
ALTIN 2.324,480,23
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Pilli;   Kaliteli sağlık politikası geliştirilmeli

Pilli; Kaliteli sağlık politikası geliştirilmeli

ABONE OL
29 Kasım 2018 20:02
Pilli;   Kaliteli sağlık politikası geliştirilmeli
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- UBP Milletvekili Ali Pilli Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi’nde Sağlık Bakanlığı bütççesi görüşülürken yaptığı konuşmada , sağlığın ülke ve vatandaşlar için çok önemli olduğunu ve ülkeye özgü devlet politikası ile kaliteli bir sağlık politikasının geliştirilmesinin önem taşıdığını vurguladı.
Ülkede sağlık alanın da verenin de kaliteli hizmet istediğini, bu yüzden ülkede partiler üstü bir yol haritası çizilmesi gerektiğini, bunun sadece konuşmada kalmaması gerektiğini ifade eden Pilli, sistemin sorgulanması, performans ve ek mesai gibi düzenlemelerin yapılmasının önemine işaret etti.
Doktorların maaşlarında düzenlemelere ihtiyaç duyulduğunu, performansa önem verilmesi gerektiğini ifade eden Pilli, bu düzenlemeler getirilirse sıkıntıların giderileceğine sağlık sistemine kalite geleceğine inanç belirtti.
Sağlık yasalarının çıkarılması değil denetiminin de önem taşıdığını ifade eden Pilli, sigara yasağını işaret etti, denetimlerin artırılmasını istedi.
GÜNDÜZ
UBP Milletvekili Menteş Gündüz de, sağlık alanındaki yasalara önem verdiklerini ve desteğe hazır olduklarını vurguladı. Gündüz, bulaşıcı hastalıklar yasasına önem verdiklerini, bu çerçevede uluslararası sağlık tüzüğüne bağlı olarak yönetmeliklerin çıkmasının önemine vurgu yaptı.
Gündüz, devlette devamlılığın esas olduğunu, bu yüzden sağlık alanında da toplumu ilgilendiren konularda devamlılığın şart olduğunu kaydetti. Gündüz, sağlık alanına yapılan yatırımın geleceğe topluma yapılan yatırım olduğunu ifade etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.