DOLAR 32,5868 0.33%
EURO 34,8219 0.19%
ALTIN 2.507,920,96
BITCOIN 20969291,94%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Polis Genel Müdürlüğü açıkladı;   Harutoğlu sanık değil tanık

Polis Genel Müdürlüğü açıkladı; Harutoğlu sanık değil tanık

ABONE OL
12 Nisan 2018 20:43
Polis Genel Müdürlüğü açıkladı;   Harutoğlu sanık değil tanık
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DAÜ Rektörlüğünün, YÖDAK Üyesi Prof. Dr. Harutoğlu’na yönelik suçlamaları ve iddiaları, Polis Genel Müdürlüğü tarafından çürütüldü.
HARUTOĞLU: KKTC Polis Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, DAÜ yönetimi tarafından iddia edilen herhangi bir soruşturmanın olmadığı sadece tanık olduğum ortadadır. DAÜ Rektörlüğü tarafından hakkımda ileri sürülen iddiaların gerçek dışı ve iftira olduğu ortaya çıkmıştır
YÖDAK Üyesi Prof. Dr. Hülya Harutoğlu , yaptığı açıklamada, DAÜ rektörlüğünün hakkında yapmış olduğu suçlama ve iddiaların gerçek dışı ve iftira olduğunu belirtti. Harutoğlu’nun açıklaması aynen şöyle;
“Cumhuriyet Meclisi tarafından seçilmiş ve Sayın Cumhurbaşkanı tarafından atanmış bir YÖDAK üyesi olarak bir devlet üniversitesi olan Doğu Akdeniz Üniversitesi denetimine alınmamama gerekçe olarak, Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü tarafından kamuoyuna yapılan şahsıma yönelik yanıltıcı, gerçek dışı, iftira ve yalan beyanların ve bunlara ilişkin iddiaların , adımı lekeleme ve şeref, onur, haysiyet ve mesleki itibarımı zedelemeye yönelik olduğunu tüm kamuoyuna bildirir ve Polis Genel Müdürlüğünün 5 Nisan 2018 tarih ve 03/1-1-18-1003 sayılı yazısını kamuoyuyla paylaşmayı bir borç bilirim.
Yazı şöyle: ‘Gazimağusa Kaza CTK C/184/2016 sayılı dosya; Doğu Akdeniz Üniversitesinin şikayeti ışığında başlatılan bir soruşturma kapsamında, şikayete konu tarihte DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı olan Prof. Dr. Hülya HARUTOĞLU’nun tanık olarak ifadesi alınmıştır’.
KKTC Polis Genel Müdürlüğünden yapılan işbu resmi yazı ve açıklamadan da anlaşılacağı üzere DAÜ yönetimi tarafından iddia edilen herhangi bir soruşturmanın olmadığı sadece tanık olduğum ortadadır. Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü tarafından hakkımda ileri sürülen iddiaları gerçek dışı ve iftira olduğu açıktır. Gerek bu zamana kadar bulunduğum tüm görevlerde gerekse YÖDAK üyeliği görevimi yerine getirirken bir bilim insanına yakışır bir şekilde etik kurallara uygun davrandığımı; tarafsızlık , hak ve hukuk ilkelerinden hiçbir zaman taviz vermediğimi ve YÖDAK üyeliği görevimi bu ilkeler doğrultusunda söz konusu yalan ve iftiralara ödün vermeksizin yerine getirdiğimi ve getireceğimi ayrıca belirtmek isterim. Söz konusu yalan, iftira ve gerçek dışı açıklamalara itibar etmeyen, hak ve adaletin yanında olan başta saygıdeğer devlet büyüklerimiz, sayın YÖDAK Başkan ve üyeleri , değerli basın mensupları olmak üzere tüm kamuoyuna minnet ve teşekkürlerimi sunarım. Adımı lekelemek, şeref, onur, akademik ve mesleki itibarımı zedelemek için yapılan bu harekete yönelik olarak başta DAÜ Yönetimini ve devlet yetkililerini gereğini yapmaya davet ederim.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.