DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2070522-2,41%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Polis ‘yurt dışı kaynaklı telefon dolandırıcılarına dikkat’ uyarısı yaptı
  • Kıbrıs Volkan
  • Güncel
  • Polis ‘yurt dışı kaynaklı telefon dolandırıcılarına dikkat’ uyarısı yaptı

Polis ‘yurt dışı kaynaklı telefon dolandırıcılarına dikkat’ uyarısı yaptı

ABONE OL
21 Eylül 2021 19:18
Polis ‘yurt dışı kaynaklı telefon dolandırıcılarına dikkat’ uyarısı yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Polis Genel Müdürlüğü, yurt dışı kaynaklı telefon dolandırıcılarına dikkat edilmesi konusunda vatandaşı yeniden uyardı.

Polis Basın Subaylığı’ndan yapılan açıklamada, Türkiye telefon hatlarını kullanarak, özellikle bankalarda yüksek miktarda parası bulunan emekli vatandaşları arayan ve kendilerini polis mensubu veya savcı olarak tanıtan dolandırıcıların, söz konusu emekli vatandaşları yüksek meblağlarda dolandırma girişimlerine devam ettiği belirtildi.

Görevli hiçbir polis mensubu ve/veya savcının vatandaşı arayarak para talep etmediğinin vurgulandığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Telefonla arayan dolandırıcılar; aradıkları şahıslara karşı inandırıcılıklarını yükseltmek amacıyla ülkemizde bulunan resmi kurumlardan aradıklarını söyleyip, polise ait telefon hatlarını ilgili kişilere vermek suretiyle dolandırma girişimlerini sürdürdükleri tespit edilmiştir. Halkımız bilemelidir ki ülkemizde görevli hiçbir polis mensubu ve/veya savcı vatandaşı arayarak para talep etmemektedir.

Son olarak, 20 Eylül 2021 tarihinde ülkemizde meydana gelen ve polise yansıyan son iki mesele ile ilgili olarak, mağdur olan vatandaşlarımızın polise erken şikayette bulunmaları ve Polis Teşkilatımızın, yetkili kurumlarla koordineli, hızlı ve titiz bir çalışma göstererek emekli vatandaşlarımızın dolandırıcıların yönlendirmesi ile yurt dışına havale/eft yöntemiyle göndermiş oldukları yüksek meblağlardaki paraların dolandırıcılar tarafından ele geçirilmesi engellenmiştir.

Emekli aile büyüklerimizin bu tür mağduriyetleri yaşamaması için hepimize görevler düşmektedir. Bu çerçevede emekli aile büyüklerimizin bu tür kötü niyetli kişilere itibar etmemeleri yönünde evlatları ve yakınları tarafından bir kez daha uyarılmaları önemle rica olunur.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.