DOLAR 32,4840 -0.18%
EURO 34,9737 0.35%
ALTIN 2.435,510,52
BITCOIN %
Lefkoşa
°

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Polisler FETÖ’ya para topladı

Polisler FETÖ’ya para topladı

ABONE OL
03 Aralık 2018 11:39
Polisler FETÖ’ya para topladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- FETÖ’nün “Türkiye Emniyet İmamı” Kozanlı Ömer kod adlı Osman Hilmi Özdil 2011 yılında 4. Sınıf Polis Müdürü Ali Gündoğdu’yu KKTC Polis Müdürlüğü’ne “İrtibat Subayı” olarak atadı

Gündoğdu, o dönemde Diyarbakır Emniyet Genel Müdürlüğü’nde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü olan Halil Dağ’ın talimatıyla KKTC’de “Bir çocuk okut, bir aile kurtar” projesini organize edip yürüttü

Gündoğdu, KKTC Polis Müdürlüğü’nde FETÖ yapılanmasında yer alan polislerin terfi almasını ve kilit görevlere getirilmesini sağlarken, bu polisler aracılığıyla işadamlarından “bağış” adı altında büyük paralar toplandı.

“Bağış” adı altında toplanan paraların bir bölümü FETÖ’ya aktarılırken, bir bölümü de KKTC’de FETÖ öğrenci evleri ve yurtları açılmasında kullanıldı

Halil Dağ, FETÖ’nün “MİT Tırlarını Durdurma Operasyonu” sonrasında tutuklanırken, Gündoğdu da , Türkiye’de yargılanıp, 15 yıl hapis cezasına çarptırılırdı

Türkiye’de FETÖ’nün “Emniyet İmamı” Kozanlı Ömer tarafından 2011 yılında KKTC Polis Müdürlüğü’ne “İrtibat Subayı” olarak gönderilen 4. Sınıf Polis Müdürü Ali Gündoğdu KKTC Polis Müdürlüğü’nde FETÖ yapılanmasını güçlendirmek için her yolu ve yöntemi kullandı.
BÜYÜK YETKİLERE SAHİPTİ
“KKTC Polis Müdürlüğü’nde “İrtibat Subayı” olarak göreve başlayan Ali Gündoğdu, terfi ve tayinlerde söz ve yetki sahibiydi. Bunu kullanan Ali Gündoğdu, KKTC Polis Müdürlüğü bünyesinde yer alan Adli Şube, Mali Şube ve Siyasi Şube’yi hedef aldı. Bu şubelerde bulunan FETÖ karşıtı polis ve polis subaylarını pasif görevlere atadı. Bu arada FETÖ yapılanmasında yer almayan polis subaylarına yönelik, yalana ve iftiraya dayalı çeşitli operasyonlar düzenlendi.
TEHDİT VE ŞANTAJ
Ali Gündoğdu, KKTC Polis Müdürlüğü’nde FETÖ yapılanmasını güçlendirdikten sonra, siyasilere ve işadamlarına yönelik tehdit ve şantajlar başladı. Bu tehdit ve şantajlar ile işadamlarından “bağış” adı altında büyük paralar toplandı.
ÖLÜM TEHDİTLERİ
O dönemde KKTC’deki FETÖ yapılanmasına dikkat çeken siyasiler ile gazeteciler de “ölüm tehditleri” gönderildi. KKTC’deki FETÖ yapılanmasına karşı mücadele eden gazeteciler “Ergenekoncu” olarak ilan edilirken, bu gazetecilerin isimleri, Ali Gündoğdu’nun denetiminde olan gazetelerde yayınlanarak, bu gazeteciler hedef gösterildi. Yaptırılan haberlerde “bu gazeteciler tutuklanıp Silivri’ye gönderilecek” denildi. İki milletvekiline de “hareketlerinize dikkat edin, eşlerinizin ve çocuklarınızın başlarına birşey gelebilir” denilerek, tehditler gönderildi.
“EĞİTİME BAĞIŞ”
Ali Gündoğdu tarafından KKTC’de organize edilen “Bir çocuk okut, bir aile kurtar” kampanyasında da KKTC Polis Müdürlüğü’nde ki bazı polis subayları kullanıldı. Bu polis subayları aracılığıyla işadamlarından “bağış” adı altında çok büyük paralar toplandı. Bu paraların bir bölümü FETÖ’ya aktarılırken, bir bölümüyle de KKTC’de FETÖ’ya bağlı “öğrenci evleri” ile “öğrenci yurtları” finanse edildi.
HALİL DAĞ
KKTC’de organize edilen “Bir çocuk okut, bir aile kurtar” kampanyasının Türkiye’deki yöneticisi ise o dönemde Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM” Şube Müdürlüğü’nde görevli bulunan Polis Müdürü Halil Dağ idi. KKTC’de toplanan paralar Halil Dağ’a, Dağ da FETÖ’ya gönderiyordu.
MİT TIRLARINI DURDURAN POLİS MÜDÜRÜ
Diyarbakır’da KOM Şube Müdürlüğü’nde görev yapan Halil Dağ, daha sonra daha büyük bir görevi yerine getirmek için FETÖ tarafından Adana Emniyet Müdür Yardımcısı görevine atanır. Burada da 19 Ocak 2014 tarihinde MİT Tırlarının durdurulmasına görev alır.
HERŞEY ORTAYA ÇIKIYOR
FETÖ’nün düzenlediği “MİT Tırlarını Durdurma” operasyonundan sonsa Halil Dağ tutuklanır, hakkında soruşturma başlatılır, yargılanır ve hapis cezasına çarptırılır. Mahkemedeki yargılama sürecinde de “Bir çocuk okut, bir aile kurtar” projesinin de ayrıntıları ortaya çıkar. İddianamede , 2010 yılında Halil Dağ ile pek çok polis subayının topladıkları paraların FETÖ’ya aktarıldığı belgeleriyle birlikte yer alır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.