DOLAR 32,3726 0.16%
EURO 34,9773 -0.31%
ALTIN 2.323,850,20
BITCOIN 22779251,15%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Prodromu;   Garantileri tartışmaya açmak en büyük zafer

Prodromu; Garantileri tartışmaya açmak en büyük zafer

ABONE OL
19 Haziran 2018 09:57
Prodromu;   Garantileri tartışmaya açmak en büyük zafer
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Prodromu: Guterres raporu Kıbrıs sorununun tarihinde ilk kez, güvenlik konusunu, yani garantilerin kaldırılması ve askerin ayrılması konularını bir çözüm anlaşmasının merkezine koydu. Bu, Kıbrıs’ı Türkiye’den ve Türk askerinden kurtaracak

Rum siyasiler, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in rapor taslağına ilişkin değerlendirmelerini sürdürüyor.
Fileleftheros ve diğer gazeteler, Rum hükümeti adına açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Prodromos Prodromu’nun, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in rapor taslağında yer alan ifadelerin “olumlu olduğu” değerlendirmesinde bulunduğunu yazdılar.
Habere göre Prodromu konuya ilişkin açıklamasında, Guterres’in rapor taslağıyla ilk olarak müzakerelerin sona erdiğini iddia edenlerin yanıldıklarının ortaya çıktığını öne sürdü.
Raporun, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in “ön hazırlık yapılması gerektiği” şeklindeki yaklaşımının da rapor taslağında doğrulandığını belirten Prodromu, BM Genel Sekreteri’nin tarafların nabzını yoklamak amacıyla kendi görevlisini göndereceğini duyurmakla, bu hazırlığın gereklilik olduğunu ortaya koyduğunu iddia etti.
Guterres’in raporunun “Kıbrıs sorununun tarihinde ilk kez, güvenlik konusunu, yani garantilerin kaldırılması ve askerin ayrılması konularını bir çözüm anlaşmasının merkezine koyduğu” iddiasında bulunan Prodromu, “Kıbrıs’ı Türk işgali ve varlığında kurtaracak bu yolda Anastasiadis’in desteklenmesi gerektiğini” ifade etti.
Rum siyasi partilerinin, Guterres çerçevesinin 30 Haziran tarihli belge olduğu şeklindeki yorumlarının sorulması üzerine Prodromu, şunları söyledi:
“Çerçeveyi Genel Sekreter koydu, müzakereler Genel Sekreter’in nezdinde gerçekleşiyor. Geçtiğimiz yıl Crans-Montana’da Türk garantilerinin kaldırılmasının nihayet görüşülmüş olması korumak istediğimiz bir şeydir. Gerisi tartışılabilir şeylerdir.”
NEOFİTU
DİSİ Başkanı Averof Neofitu da yaptığı açıklamada, Anastasiadis’in Crans-Montana zirvesi sonrasında yaptığı açıklamada, seçim döneminde dahi olunsa müzakerelere devam etmeye hazır olduğunu söylediğini iddia etti.
Neofitu, müzakerelerin başlamamasının sebebinin herkes tarafından bilindiğini ve Türkiye’deki seçimler sonrasında müzakere beklentisi yönünde bir fırsat penceresinin açılacağını varsaydıklarını vurguladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.