DOLAR 32,5924 0.28%
EURO 34,7704 -0.02%
ALTIN 2.492,550,34
BITCOIN %
Lefkoşa
°

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Prodromu;   Hedefimiz Türkiye’den kurtulmak

Prodromu; Hedefimiz Türkiye’den kurtulmak

ABONE OL
15 Ağustos 2018 11:36
Prodromu;   Hedefimiz Türkiye’den kurtulmak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Prodromu:  Bizim planımız Kıbrıs sorununun çözülmesi, garantilerin kaldırılması, Türk askerinin uzaklaştırılması ve kurtulmuş Kıbrıs’ın yeniden birleşmesidir

Rum Sözcü Prodromos Prodromu , Türkiye-ABD ilişkilerinin Kıbrıs sorunundaki gelişmeleri etkileyip etkileyemeyeceğini değerlendirirken Kıbrıs sorunundaki unsurları ve aktörleri etkileyen uluslararası gelişmeleri yakından izlediklerini söyledi.
Prodromu “Şu anda bizim dikkatimiz, siyasi açıdan, Başkan Anastasiadis’in Kıbrıs sorununda diyaloğun yeniden başlamasına verdiği olumlu yanıta ve BM Genel Sekreteri’nin inisiyatifine odaklanmış durumda ve Antonio Guterres’in Özel Danışmanı Jane Holl Lute’un yapmakta olduğu zemin tespitindeki gelişmeyi bekliyoruz” dedi.
Kıbrıs müzakerelerinin kesin çökmesi halinde Türkiye ve KKTC’nin, Maraş’ın açılmasının provası olarak Gürpınar’ın açılması planı üzerinde çalıştığı yolunda Rum basınına yansıyan iddiaları yorumlamak istemeyen Prodromu “bizim planımız Kıbrıs sorununun çözülmesi, işgale son verilmesi, garantörler, yabancı askerler olmayan, kurtulmuş Kıbrıs’ın yeniden birleşmesidir” dedi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.