DOLAR 32,3793 0.18%
EURO 35,0612 -0.13%
ALTIN 2.324,050,21
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Prodromu;   Kıbrıs’ta Türk askeri olmamalı

Prodromu; Kıbrıs’ta Türk askeri olmamalı

ABONE OL
13 Haziran 2018 08:15
Prodromu;   Kıbrıs’ta Türk askeri olmamalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Prodromu: İki devlete dayalı çözüm şekli kabul edilemez. Bu tür yaklaşımları reddediyoruz. Bulunacak çözüm şeklinde garantiler ve Türk askeri olmamalı
Rum gazetelerinin haberine göre Rum Hükümeti Sözcüsü Prodromos Prodromu, Sigma’ya yaptığı açıklamada, Rum siyasi partilerinin, yer almakta oldukları siyasi gruplar içerisinde, Rum tarafının tezlerini ortaya koymalarının yararlı olduğunu söyleyerek, AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu’nun da Avrupa Solu çerçevesinde, bunu yapabileceğini dile getirdi.
Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, 27–29 Temmuz tarihlerinde Zirve Toplantısı için Brüksel’de bulunacağını ifade eden Prodromu, Anastasiadis’in Güney Kıbrıs için Avrupa Konseyi’nde destek bulduğunun bilindiğini kaydetti.
Prodromu, “Avrupa Konseyi’nin kısa zaman önce, Türkiye’nin yasa dışı müdahalelerini kınadığını, kendisini Kıbrıs Cumhuriyeti aleyhindeki tahrik ve saldırganlıklarından kaçınmaya çağırdığını ve Kıbrıs sorununun çözümüne katkıda bulunmaya çağırdığını” ileri sürdü.
AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu’nun dün Rum basınındaki demecinde yer alan iki devlet çözümü konusundaki ifadelerine de yanıt veren Prodromu, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Rum hükümetinin “bu tarz Türk yaklaşımlarını reddettiğini söyleyerek, istikrarlı tezlerinin, garantiler ve ordu olmadan, BM kararları temelinde bir anlaşma olduğunu” ifade etti.
“Herkesin çabasının Türkiye’ye yönelmesi gerektiğini” de öne süren Prodromu, “Türkiye’nin şu ana kadar ne müzakere istediğini, ne de BM Genel Sekreteri danışmanının atanmasına rıza gösterdiğini” savundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.