DOLAR 32,3609 0.12%
EURO 34,9770 -0.3%
ALTIN 2.324,390,23
BITCOIN 22790841,35%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Prodromu;  Müzakereler kaldığı yerden başlamalı

Prodromu; Müzakereler kaldığı yerden başlamalı

ABONE OL
26 Ağustos 2019 08:56
Prodromu;  Müzakereler kaldığı yerden başlamalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Başbakan Ersin Tatar ve Başbakan Yardımcısı Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’ın Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la gerçekleştirdiği görüşme ve sonrasında düzenlenen basın toplantısı Rum basınında geniş yer bulmaya devam ediyor.
Fileleftheros gazetesi, “Başka Bir Yol Haritası İzliyor – Erdoğan Türk Tarafının Kıbrıs Sorunundaki Hareketlerini Belirledi – Lefkoşa Gündemini Değiştirmiyor – Kışkırtmalar Etkilemiyor” başlıkları altında manşet ve iç sayfalarından verdiği haberinde, Türkiye’de gerçekleştirilen temaslara ve özellikle Tatar-Erdoğan görüşmesi sonrasında yapılan açıklamalara geniş yer verdi.
Gazete, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, BM’nin Kıbrıs’taki liderlerle “işbirliği içerisinde belirlediği yol haritasından farklı bir yol haritası belirlediği ve bunu, kendi temsilcileri Ersin Tatar ve Kudret Özersay’a sunduğu” iddiasında bulundu.
Gazete, Erdoğan’ın, bölgede Türkiye’nin olmadığı hiçbir şeyin gerçekleşemeyeceği ekseni üzerinde hareket ettiğini savundu.
Rum Hükümet Sözcüsü Prodromos Prodromu’nun konuya ilişkin açıklamasına da yer veren gazeteye göre Prodromu, Erdoğan’ın açıklamalarının, müzakerelerin yeniden başlayabilmesi için hazırlanmaya çalışılan uygun ortamı “kirlettiğini” söyledi.
Prodromu, Türkiye’nin, Kıbrıs sorununa özlü bir çözüm bulunabilmesi için müzakerelerin Crans Montana’da kaldığı yerden devam etmesine izin verecek, elle tutulur eylemlerde bulunmasını umut ettiklerini de sözlerine ekledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.