DOLAR 32,4416 0.01%
EURO 34,7808 -0.21%
ALTIN 2.433,79-0,04
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Prof. Dr. Erhan;  Türkiye Doğu Akdeniz’deki çıkarlarını koruyacak

Prof. Dr. Erhan; Türkiye Doğu Akdeniz’deki çıkarlarını koruyacak

ABONE OL
08 Ocak 2020 15:30
Prof. Dr. Erhan;  Türkiye Doğu Akdeniz’deki çıkarlarını koruyacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Türkiye’nin Doğu Akdeniz politikası Libya’ya yönelik adımları Washington’da uzmanlarca değerlendirdi.
Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı Washington Ofisi (SETA-DC) tarafından düzenlenen “Türkiye’nin Doğu Akdeniz Politikası” başlıklı panele SETA Genel Direktörü Burhaneddin Duran ve Prof. Dr. Çağrı Erhan konuşmacı olarak katıldı. Panelin oturum başkanlığını ise SETA DC’den Kılıç Buğra Kanat yaptı.
Konuşmasına Türkiye’nin jeopolitik konumuna ve Akdeniz’deki kıta sahanlığına vurgu yaparak başlayan Çağrı Erhan, Türkiye’nin kendi meşru çıkarları için Doğu Akdeniz’deki varlığına ağırlık verdiğini belirtti. 
Erhan, bölgede bulunan doğal kaynaklar sebebiyle Yunanistan’ın, Güney Kıbrıs Rum Kesimi (GKYR) ve küçük adalar üzerinden Akdeniz’in önemli bir kısmını kendisine ayırdığına dikkat çekerek, Türkiye’nin ise kendi ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne ait kıta sahanlığı kapsamında Doğu Akdeniz’deki çıkarlarını korumak için Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) ile mutabakat muhtırası imzaladığını hatırlattı.
Erhan, “Bazı Yunan yetkililer ve profesörler, Türkiye’ye sadece 2 kilometre uzaklıktaki 3 bin 500 metrekarelik Meis adası üzerinden, Türkiye’ye Doğu Akdeniz’de Antalya kadar alan verdiler. Bu durum tabii ki Türkiye için kabul edilemezdi. Bunun üzerine Türkiye, Libya ile yaptığı mutabakattan bir gün sonra Birleşmiş Milletler’e (BM) başvurarak anlaşmanın kaydedilmesini istedi. Her şey, kuşkusuz, uluslararası hukuka uygundur.” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.