DOLAR 32,5179 -0.09%
EURO 34,9523 0.3%
ALTIN 2.435,790,54
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Provokatörlere az bile

Provokatörlere az bile

ABONE OL
22 Ocak 2018 20:52
Provokatörlere az bile
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Halk, “Siyasi düşünce özgürlüğü” arkasına saklanarak Kıbrıs Türk halkının ulusal değerlerini ayaklar altında çiğneyen, evlatları olan TMT’cilere “katil-terörist” diyen, kan ve canla kurulan KKTC’ye “yasa dışı devlet- mandra cumhuriyeti” diyerek hakaret eden, Türk askerini “işgalcilikle” suçlayan  provokatörlere  hadlerini bildirdi.

Provokatörler saklanacak delik aradı.

      Afrika gazetesinin bulunduğu Lefkoşa Şehitler Meydanı’ndaki binanın önünde dün toplanan  sivil toplum örgütleri eylem yaptı. Eyleme binlerce kişi katıldı.
Afrika gazetesinin, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’de başlattığı operasyona ilişkin haberine tepki koymak için toplanan eylemciler binaya girmeye çalıştı, ancak polis engel oldu.

MECLİS ÖNÜNE EYLEM

Afrika gazetesi önündeki eylem, bölgeye saat 10.30 sıralarında ek polis kuvveti gelmesinin ardından Cumhuriyet Meclisi önüne kaydı.

Afrika gazetesi önündeki eylemde gazetenin camları kırıldı, tabelası söküldü.

Cumhuriyet Meclisi önüne kayan eylemciler burada CTP Milletvekili Doğuş Derya karşıtı sloganlar attı.

    TANSİYON ZAMAN ZAMAN YÜKSELDİ

Afrika gazetesinin  önceki günkü manşetini protesto için yapılan ve Cumhuriyet Meclisi önüne taşınan eylemde tansiyon zaman zaman yükseldi.
Polis, Özel Harekat ekiplerinin takviyesiyle önlemler aldı.

Eylem esnasında iki eylemci, KKTC, Türkiye ve Türklerin Kayı boyu bayraklarıyla Meclis binasının çatısına çıktı.

Çatıdaki iki eylemci polis tarafından aşağıya indirilmeye çalışırken, eylemciler de Meclis avlusuna girmeye çalıştı, polis engel oldu.

Eylem sırasında Afrika gazetesinin binasına yönelen bazı eylemcilerin, yumurta savurdukları görüldü.

Eylem saat 12.00 civarlarında, yağmurun da başlamasının ardından tamamlandı ve eylemciler dağıldı.

 

KONUŞMALAR
Milli ve Manevi Dayanışma Platformu adına AK Parti KKTC Temsilcisi Mehmet Demirci, Afrika gazetesini eleştiri sınırı aşmakla suçladı.
Demirci, Afrika gazetesinin önünde yer alan eylemde yaptığı konuşmada, “Vatanın toprak bütünlüğün ve sınırlarını korumak amacıyla, uluslararası teamüllerin  kendisine verdiği yetkileri kullanan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, terör örgütlerini bölgeden temizlemek için başlattığı Zeytin Dalı Harekatı ile Kıbrıs Barış Harekatı arasında bağlantı kurarak eleştiri sınırı ve haddini aşan Afrika gazetesinin, böylesine hassas bir konuda TC Cumhurbaşkanı, Başbakanı ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ni hedef alan yayın ve ifadeleri, asla Kıbrıs Türk halkının görüşleriyle örtüşmemektedir” dedi.
Afrika gazetesini “yalan ve yanlış” haber yazmakla eleştiren Demirci, Afrin’e yönelik harekatı işgal harekatı gibi göstermenin “alçakça” olduğu görüşünü ifade etti.
Demirci ayrıca, Afrika gazetesinin maddi olarak dış mihraklara bağlı olduğunu ve onların emirleri doğrultusunda haber yaptığını savundu.
KÖSEDAĞ
Kıbrıs AK Gençlik Teşkilatı Başkanı Abdulkadir Kösedağ ise Afrika gazetesinde yayımlanan bahse konu haberin Türkiye’ye karşı “hakaretvari” olduğunu, Türkiye’nin her zaman “mazlumun” yanında duran bir ülke olduğunu söyledi.
Afrika gazetesini “dış güçlerin maşalığını” yapmak ve “bölücülükle” suçlayan Kösedağ, gazeteyi kınadı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.