DOLAR 32,3480 0.29%
EURO 35,1001 -0.12%
ALTIN 2.307,631,34
BITCOIN 22886123,32%
Lefkoşa
°

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ramazan’da sağlıklı beslenme…Bilginer:Susuzluğu tetikleyecek aşırı yağlı, baharatlı, tuzlu besinlere dikkat
  • Kıbrıs Volkan
  • Güncel
  • Ramazan’da sağlıklı beslenme…Bilginer:Susuzluğu tetikleyecek aşırı yağlı, baharatlı, tuzlu besinlere dikkat

Ramazan’da sağlıklı beslenme…Bilginer:Susuzluğu tetikleyecek aşırı yağlı, baharatlı, tuzlu besinlere dikkat

ABONE OL
02 Nisan 2023 20:23
Ramazan’da sağlıklı beslenme…Bilginer:Susuzluğu tetikleyecek aşırı yağlı, baharatlı, tuzlu besinlere dikkat
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ramazan ayında daha enerjik ve sağlıklı olabilmek için düzenli ve dengeli beslenme çok büyük önem taşıyor.

Ramazanı sağlıklı şekilde geçirebilmek için Diyetisyen Funda Bilginer BRT’ye bilgi verdi.

Oruç tutarken, sağlıklı ve enerjik kalmanın ilk gereğinin sahura kalkmak olduğunu, öğünlerin sahur -iftar 2 ana yemek ve 2 ara öğün şeklinde düzenlenmek gerektiğini belirten Bilginer, bu şekilde hem açlık süresinin azalacağını hem de metabolizma hızının korunacağını belirtti.

Sahurda , yumurta, tam tahıllı ekmekler, süt grubu ve meyve ya da hafif bir çorbaya yer verilebileceğini dile getiren Bilginer, susuzluğu tetikleyecek aşırı yağlı , baharatlı ve tuzlu besinlerden uzak durulmasını ve bol bol su tüketilmesini tavsiye etti.

Orucun bir çorba ile açılmasını, bir süre sonra ana yemeğe geçilmesini öneren Bilginer, iftarda bol posalı bol protein besinlere, baklagillere, yoğurtlu ürünlere , sebze,salata ve bol suya yer verilmesi gerektiğini belirtti.

İftarda boş mideyi birden doldurmanın ani tansiyon ve şeker yükselmelerine, mide -bağırsak rahatsızlıklarına sebep olduğuna işaret eden Bilginer, iftardan sahura kadar aralıklarla beslenmeye özen gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Tatlı tüketiminde sütlü tatlıların tercih edilmesinin daha uygun olacağını dile getiren Bilginer,meyve tüketiminin de ihmal edilmemesini istedi.

Bilginer, iftardan sonra yapılacak yarım saatlik yürüyüşlerin sindirimi kolaylaştıracağını da anımsattı.

Bilginer, fazla yağ alımınna sebep olacak kızartma ve kavurma yöntemleri yerine, ızgara , fırınlama, haşlama veya buğulamaların tercih edilmesi gerektiğini kaydetti.

Diyetisyen Bilginer, kahve tüketiminin ikiyi geçmemesi, kahve yerine bitki çaylarının tercih edilmesini gerektiğini sözlerine ekledi.

BRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.