DOLAR 32,5326 0.24%
EURO 34,7872 0.1%
ALTIN 2.493,001,26
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rauf R. DENKTAŞ  Cumhurbaşkanı olarak son yeni yıl mesajım

Rauf R. DENKTAŞ Cumhurbaşkanı olarak son yeni yıl mesajım

ABONE OL
31 Aralık 2018 00:10
Rauf R. DENKTAŞ  Cumhurbaşkanı olarak son yeni yıl mesajım
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kıbrıs Türküne Cumhurbaşkanı olarak son defa sesleniyorum. Yıllardır olduğu gibi aynı güven ve sevgiyle bundan sonra da halkın arasında olacağım. Mücadele devam ediyor, bireyler olarak da yapacağımız çok işler vardır. Bunları yine inşallah birlikte yapacağız. Çalkantı ve heyecanlarla dolu bir mücadele yılını geride bıraktık. Ama gururluyuz ki devletimizi ortadan kaldırmak için tertip edilmiş oyunlar sonuç vermemiştir. 2005 yılının eşiğinde dünya, doğal bir afet nedeniyle yüz bin kişinin hayatını kaybetmesiyle duyduğu acıyı beraberinde taşımaktadır. Ne yazık ki bu kadar uzaktan bu insanlara elimizi uzatamıyoruz. Ne mutluyuz ki derhal yardımlarına koşan birçok kuruluş, birçok büyük ülke olmuştur. Ailelere hepiniz adına başsağlığı diliyor, geçmiş olsun diyorum ve benzeri afetlerden yüce Allah bizi korusun diyorum. 2005 yılı da mücadele yılı olmaya devam edecek. Bu kez, anavatan Türkiye’nin Avrupa Birliği kapısında gün almış, 3 Ekimi bekler durumda, herhalde çok daha zor, çok daha çalkantılı geçecektir. Soğukkanlılığımızı korumamız lazım, Anavatan ile birlikte yürümemiz lazım. Ne yapmak istediklerini bilerek, bilinçli hareket etmemiz lazım. Uzlaşma ve barış elde edilememesinin sorumlusu biz değiliz. Yeni yılda gönül birliğiyle, el birliğiyle davamıza sarılalım. Davamız uzlaşmaysa diyelim ki uzlaşma için eşit muamele görmemiz şarttır. İki ayrı referandumun anlamı var, bunu unutturmamak için çaba harcamamız gerekir. Referandumlar Kıbrıs’ta iki ayrı halk olduğu gerçeğini ortaya koymuştur.
2005 yılında iki ayrı seçim olacak. Seçimlerin sonucu ne olursa olsun, seçilen insanlar anayasal yemini yapacaklardır. Egemenliğe ve devlete sahip çıkma yemini. İki elimiz yakalarında olacaktır. Devleti ve egemenliği koruma andını kendilerine bir an bile unutturmayacağız. Temennimiz 2005 yılında meydana gelecek netice mecliste, hükümette, cumhurbaşkanlığında halkımız için hayırlı uğurlu olmasıdır. Ama bir şeyi unutmayalım, geçmişte birbirimizi çok hırpaladık. Bir taraf diğer tarafa, sen şusun busun dedi. Cevabını aynı şekilde ve aynı ağırlıkta aldı. Bunlar güceniklikler meydana getirdi. Diyalogu ortadan kaldırdı. Bunun neticesinde birbirimizi anlayamadık, aynı davaya, aynı birlik ruhu içerisinde sarılamadık. Bu yanlıştı. Demokrasi bu demek değildir. İlkeler demektir, ekonomiyi kalkındırma demektir, yöntemler demektir, disiplinli hayat ve doğruluk demektir. Bunlara özen gösterelim.
Gençler, dikkatli olunuz, trafik kurallarına dikkat ediniz. İçkili araba kullanmayınız. Hele hele içinizde yaymaya çalıştıkları haptır, esrardır, bilmem ne konularında bir birinizin polisi olunuz, birbirinizi koruyunuz, ailelere haber veriniz; “Arkadaşım, canım kardeşim şunu yapıyor aman önlem alınız” deyiniz. Sizlere yeni yılın mutluluk getirmesini diliyorum, uzlaşma Rum isterse gelecektir, uzlaşma elde edelim diye sakın ola en kıymetli şeylerimizi ortaya, döküp saçmayınız. Bunların başında egemenliğimiz gelir, insanlığımız gelir, hürriyetimiz gelir. Nice nice yıllar.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.