DOLAR 32,3374 0.23%
EURO 35,0928 -0.11%
ALTIN 2.292,800,69
BITCOIN 22737230,53%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Resmi evrakta sahtekarlık yapmakla suçlanıyorlar

Resmi evrakta sahtekarlık yapmakla suçlanıyorlar

ABONE OL
29 Temmuz 2021 09:40
Resmi evrakta sahtekarlık yapmakla suçlanıyorlar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ötüken’de vefat eden annelerinin 2016 yılında ölüm beyannamesini Mağusa’da ölmüş gibi hazırlayarak Mağusa’nın Lala Mustafa Paşa Mahallesi Muhtarı’na imzalatıp tereke kurmak için tedavüle sürdükleri ileri sürülen Hüseyin Çebi, Zülfiye Çebi ve muhtar Seydali Haksever tutuklandı.

Zanlılar “Resmi evrak sahteleme ve Sahtelenmiş Resmi Evrakı Tedavüle Sürme” suçlamaları ile dün Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarıldı.

ŞİKAYET ÜZERİNE BAŞLATILAN SORUŞTURMA SONUCU TUTUKLANDILAR

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru İbrahim Gökova mahkemede verdiği ifadesinde, zanlı Hüseyin Çebi ile Zülfiye Çebi’nin Ötüken’de vefat eden annelerinin Ötüken’de öldüğünü bilmelerine rağmen 2016 yılında kurulacak tereke için Mağusa’da öldüğü yönünde sahtekarlık yaptıkları evrakı muhtar Seydali Haksever’in imzalamasının ardından tedavüle sürdüklerini açıkladı. 2021 yılı Temmuz ayı içerisinde kardeşleri Ömer Çebi’nin şikayeti üzerine soruşturma başlatıldığını belirten Gökova, yapılan tespitler üzerine zanlıların tutuklandığını kaydetti. Zanlı Hüseyin Çebi ve Seydali Haksever’in itiraf niteliğide gönüllü ifade verdiğini kaydeden Gökova, zanlıların yürütülen soruşturmaya etki etme olasılıkları kalmadığını belirterek yargı sürecinde hazır bulunmalarını temin etmek maksadı ile teminata bağlanmalarını talep etti.

YARGILANINCAYA DEK SERBEST KALDILAR

Mahkeme, zanlıların yurt dışına çıkışlarının yasaklanması, seyahat belgelerine el konulması, zanlılar için KKTC vatandaşı birer kefilin 50 bin TL meblağlı kefalet senedi imzalamaları koşulu ile serbest bırakılmalarına emir verdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.