DOLAR 32,3321 0.24%
EURO 35,1012 -0.1%
ALTIN 2.298,930,96
BITCOIN 22791750,57%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rogers;  Salgın bitmiş gibi  davranamayız

Rogers; Salgın bitmiş gibi davranamayız

ABONE OL
20 Mayıs 2020 07:50
Rogers;  Salgın bitmiş gibi  davranamayız
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Gündemin sık değişmesi, ekonomik kaygılar ve sosyalleşememenin sıkıntısıyla birlikte Covid-19 salgınını unutur hale gelindiğini ifade eden HP milletvekili Jale Refik Rogers, her an ülkede pozitif vakalar görülebileceği ihtimalinin unutulmaması gerektiğini dile getirdi.
Covid-19 salgınıyla mücadelenin tüm dünyada devam ettiğini kaydeden Rogers, “4 Mayıs’tan itibaren bir açılma sürecindeyiz. Tekrar işyerleri açılmaya başladı. Açılımlarla birlikte birçok önemli ve bilinmezi olan konuları da konuşmaya başlayacağımız bir dönem başlıyor. Birçok sektör etkilenecek. Turizm ve eğitim bizim en büyük geçim kaynaklarımız ve salgının en çok etkilediği iki sektör oldu. Dolayısıyla hükümetin de paydaşlarla gerek bu yönde gerek diğer iş kollarında birçok çalışma yapması gerekecek” diye konuştu.
“KADEMELİ AÇILMA”
Salgın sürecinin ülkede doğru yönetildiğine işaret eden Rogers, şunları ifade etti:
“Bizim en büyük ve en donanımlı hastanemiz Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi kısa zaman önce bir yangın yaşadı. Zaten yoğun bakım ünitemiz çok da yeterli bir kapasitede değildi. Bu gerçekler ışığında, salgın ülkemize ilk geldiğinde hiçbir yeri kapatmayıp, bırakalım bulaşsın deme lüksümüz yoktu. Önümüzde bir İtalya örneği var. Ki İtalya düzenli bir sağlık sistemi olan bir ülke, buna rağmen ciddi sıkıntılar yaşadı. Hiçbir hükümet insanların gereksiz yere ölmesinin sorumlusu olmak istemez. Bizim sağlık altyapı gerçeklerimize baktığımızda kapatma süreci doğru bir süreçti. Tabii ki toplumun bağışıklık kazanması için yavaş yavaş açılmak gerekecek. Çünkü aşı bulunana dek tamamen kapalı kalmak sürdürülebilir değildir. Şu andaki kritik nokta, bunu yaparken sağlık sistemimizi aşmayacak şekilde ilerleyebilmek. Kesin tedavi ve aşı bulunana kadar kademeli açılma, yüksek sayıda testlerle vaka sayılarını hızlı bir şekilde belirlemek, pozitif ve temaslıları karantinaya alarak yayılmayı önlemek gerekiyor.”
“TEMASLI TAKİP”
Aktif vakaların bulunup izole edilebilmeleri için tanı testlerinin yapılmasının gerekli olduğunun altını çizen Jale Refik Rogers, açılma sürecinde uçuşlar başladıktan sonra PCR testi sayısının fazla olmasının daha da önem kazanacağını anlattı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.