04 Ocak 2021 - 16:51 'de eklendi ve A+A-
NACAK GAZETESİ- “CYCLOPS” isimli bölgesel eğitim merkezinin temel atma töreninin, Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD) İç Güvenlik Bakan Vekili Chad Wolf’un da katılımıyla, yarın öğlen Larnaka’da gerçekleştirileceği haber verildi.
ABD’li bakanın iki günlük bir çalışma ziyareti için Güney Kıbrıs’a gideceğini duyuran Rum haber kaynakları, Hristodulidis ile Wolf’un Salı günü görüşeceklerini ve sınır güvenliği alanında iş birliğiyle ilgili bir niyet beyanına imza koyacaklarını da haber verdi.
Rum Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Güney Kıbrıs ile ABD arasındaki ikili iş birliğini teşkil eden, bölgesel güvenlik eğitim merkezi CYCLOPS’un (Cyprus Center for Land, Open Seas and Port Security- Kara, Açık Deniz ve Liman Güvenliği Merkezi) tesislerinin temeli, yarın 13.30’da Larnaka’da düzenlenecek törenle atılıyor.
Tören çerçevesinde Hristodulidis ile Wolf’un basına açıklamalarda bulunacağını belirten Rum haber kaynakları, Hristodulidis’in Salı sabahı ise Wolf’la baş başa görüşeceğini bildirdi.
Yapılacak istişarelerin ardından Hristodulidis ile Wolf, sınır güvenliği alanında iş birliğiyle ilgili iki ülke hükümeti arasındaki bir niyet beyanına imza koyacak ve bunun ardından basına açıklamalarda bulunacak.
NACAK GAZETESİ- Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kurucu Cumhurbaşk...
NACAK GAZETESİ- Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs görüşmele...
Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş ölümünün 9’uncu yıl d...
NACAK GAZETESİ- TC Dışişleri Bakanlığı, Kuzey Kıbrıs Türk Cu...
Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kurucu Cumhurba...
NACAK GAZETESİ – Maliye Bakanı Dursun Oğuz, Kurucu Cum...
NACAK GAZETESİ- Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu...
NACAK GAZETESİ- Sağlık Bakanı Ali Pilli, “Kurucu Cumhurbaşka...
Başbakan Ersan Saner’in ‘erken seçim’ isteminin ardından UBP...
NACAK GAZETESİ- Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi, koronavir...