DOLAR 32,5645 0.02%
EURO 34,9374 0.11%
ALTIN 2.428,08-0,07
BITCOIN 2171177-0,73%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rum-ABD kol kola

Rum-ABD kol kola

ABONE OL
04 Ocak 2021 16:51
Rum-ABD kol kola
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- “CYCLOPS” isimli bölgesel eğitim merkezinin temel atma töreninin, Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD) İç Güvenlik Bakan Vekili Chad Wolf’un da katılımıyla, yarın öğlen Larnaka’da gerçekleştirileceği haber verildi.
ABD’li bakanın iki günlük bir çalışma ziyareti için Güney Kıbrıs’a gideceğini duyuran Rum haber kaynakları, Hristodulidis ile Wolf’un Salı günü görüşeceklerini ve sınır güvenliği alanında iş birliğiyle ilgili bir niyet beyanına imza koyacaklarını da haber verdi.
Rum Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Güney Kıbrıs ile ABD arasındaki ikili iş birliğini teşkil eden, bölgesel güvenlik eğitim merkezi CYCLOPS’un (Cyprus Center for Land, Open Seas and Port Security- Kara, Açık Deniz ve Liman Güvenliği Merkezi) tesislerinin temeli, yarın 13.30’da Larnaka’da düzenlenecek törenle atılıyor.
Tören çerçevesinde Hristodulidis ile Wolf’un basına açıklamalarda bulunacağını belirten Rum haber kaynakları, Hristodulidis’in Salı sabahı ise Wolf’la baş başa görüşeceğini bildirdi.
Yapılacak istişarelerin ardından Hristodulidis ile Wolf, sınır güvenliği alanında iş birliğiyle ilgili iki ülke hükümeti arasındaki bir niyet beyanına imza koyacak ve bunun ardından basına açıklamalarda bulunacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.