DOLAR 32,5374 0.24%
EURO 34,7680 0.07%
ALTIN 2.489,331,11
BITCOIN 20553792,72%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rum askeri tatbikatları devam edecek

Rum askeri tatbikatları devam edecek

ABONE OL
19 Ekim 2017 08:55
Rum askeri tatbikatları devam edecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“NEMESİS 2017” kod isimli çokuluslu tatbikat, Rum tarafının tek yanlı “Münhasır Ekonomik Bölge” ilan ettiği alanda önceki gün icra edildi. Rum Savunma Bakanı HristoforosFokaidis, tatbikat çerçevesinde yaptığı konuşmada, Güney Kıbrıs’ın Doğu Akdeniz’deki rolünün arttığını savundu.

Fileleftheros,  tatbikata RMMO dışında İsrail, Fransa, Yunanistan ve Birleşik Krallık silahlı kuvvetlerinin, Avrupa Deniz Güvenliği Örgütü (EMSA) ve EDT Offshore ile SaipemS.p.A şirketlerine ait gemilerin katıldığını yazdı. .

Habere göre, tatbikatın sevk ve idaresi Larnaka’daki “Zinon Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi” tarafından, katılımcı ülkeler ve Rum yönetiminin yetkili birimleri (RMMO, polis, liman polisi, Deniz ve Hava kuvvetleri komutanları, Enerji, Jeolojik Araştırma, Çevre ve Meteoroloji daireleri) işbirliğinde gerçekleşti.

Savunma Bakanı Fokaidis, tatbikat çerçevesinde yaptığı konuşmada “NEMESİS” tatbikatının, alınan diğer insiyatiflerle birlikte Rum silahlı kuvvetlerinin bölgedeki “yeni rolüne işaret ettiğini” savundu. İsrail, Mısır, Ürdün ve Lübnan gibi komşu ülkeler ve önemli Avrupa ülkeleri ile oluşturdukları işbirliklerinin Güney Kıbrıs’ın bölgedeki jeopolitik rolünü, nüfuz ve olanaklarını takviye ettiklerini söyledi.

Son zamanlarda bölge ülkelerinden savunma bakanlarının ilk kez Güney Kıbrıs’ı ziyaret ettiğini, önümüzdeki dönemlerde başka ziyaretler de olacağını söyleyen Fokaidis “Avrupa ve bölge ülkelerinden birçok ülkeyle ikili ve çoklu düzeyde bir dizi planlanmış tatbikat var. Programı izliyoruz ve zaman uygun olduğunda tatbikatlar ilan da ediliyor” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)
  • Rastrear Teléfono Celular

    Si su esposo eliminó el historial de chat, también puede usar herramientas de recuperación de datos para recuperar los mensajes eliminados. A continuación se muestran algunas herramientas de recuperación de datos de uso común:

    Yanıtla
    +0
    -0


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.