DOLAR 32,5588 -0.02%
EURO 34,8934 0.08%
ALTIN 2.423,900,05
BITCOIN %
Lefkoşa
°

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rum Bakanlar Kurulu  Sekreteri Çiolas;       Yunan kimliğimiz korunmalı

Rum Bakanlar Kurulu Sekreteri Çiolas; Yunan kimliğimiz korunmalı

ABONE OL
02 Temmuz 2019 09:19
Rum Bakanlar Kurulu  Sekreteri Çiolas;       Yunan kimliğimiz korunmalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Rum yetkililerinin, çeşitli anma etkinliklerinde yaptığı konuşmalar basında yer almaya devam etti.
Alithia gazetesine göre Rum Başkanlığı İnsani Konular ve Dış Rumlar Komiseri Fotis Fotiu, katıldığı bir anma töreninde yaptığı konuşmada, bağımsızlığı ve ülkenin bütünlüğünü savunanları onurlandırmanın yükümlülükleri olduğunu ifade etti.
Rum Bakanlar Kurulu Sekreteri Theodosis Çiolas, Selanik’te 1974’te hayatını kaybedenler için düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada “Kıbrıs Cumhuriyeti, işgalin neden olduğu tiksindirici statüko ve bölünmüş ülkeyle uzlaşmayacak” iddiasında bulundu ve bölünmüşlükle mücadele edeceklerini ifade etti.
Çiolas açıklamasında, tarihi kimliklerinin, Yunancanın, Yunanca eğitimlerinin, Ortodoksluk inançları gelenek ve göreneklerinin korunması gerektiğinin de altını çizdi.
Çiolas, hükümetin politikasının ve herkesin faaliyetlerinin amacının, topraklarının, barışçıl bağımsızlığını teminat altına alacak uygun koşulların yaratılması yönünde olduğunu da savundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.