DOLAR 32,5843 0.03%
EURO 34,9465 0.12%
ALTIN 2.429,43-0,01
BITCOIN 2168130-0,21%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rum BM’den umduğunu bulamadı

Rum BM’den umduğunu bulamadı

ABONE OL
12 Aralık 2019 10:52
Rum BM’den umduğunu bulamadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs’taki Özel Temsilcisi Elisabeth Spehar, Türkiye ve Güney Kıbrıs’ın Doğu Akdeniz’deki enerji rezervleriyle ilgili ihtilafının BM’yi ilgilendiren bir konu olmadığı açıkladı.
Rum yönetiminin artık yönelebileceği istikametin, mümkün olan azami desteği almayı umduğu AB olduğunu kaydeden Fileleftheros, Rum Sözcü Kiriakos Kusios’un da , Rum yönetiminin elinden geleni yaptığını, artık sonuçları bekleyeceğini itiraf ettiğini haber verdi.
Gazetenin “BM’yi İlgilendirmiyor … Spehar BM’nin Kıbrıs ve Türkiye İhtilafına Dair Pozisyonunu Netleştirdi… Kusios Lefkoşa’nın Hareketlerine Noktayı Koydu” başlıklı haberine göre Spehar “Akdeniz Diyalogları” forumu için geçen hafta Roma’da bulunduğu sırada Sputnik’e BM’nin Türkiye ile Güney Kıbrıs’ın, denizdeki hidrokarbon kaynaklarına dair yoğunlaşan anlaşmazlığının çözümüne müdahil olmayacağını açıkladı.
Spehar Sputnik’e açıklamasında “hidrokarbonlarla açık meselelerin en iyi çözüm yolunun, Kıbrıs’ta özlü bir çözüm bulunması olduğuna inanıyoruz. Şimdilik mahkemelere ve başkalarına bırakıyoruz, müdahil olmak Genel Sekreter’e veya misyonlarına kalmış bir şey değil” ifadelerini kullandı.
Spehar’ın bu açıklamasının Rum yönetiminin, Türkiye’nin bölgedeki faaliyetleri konusunda Lahey Adalet Divanı’na başvurduğunu açıklamasının hemen ardından geldiğine dikkat çeken gazete “BM’nin Kıbrıs’taki Temsilcisi’nin, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin tezine göre ‘uluslararası hukukun ihlali olan’ bir meselede pozisyon almak istemiyor, ki buna birçok yorum yapılabilir” ifadesini kullandı.
Rum yönetiminin, mümkün olan azami desteği alabileceğini umduğu Avrupa istikametine daha çok ağırlık verdiğini uzun zamandan beridir gösterdiğini belirten gazeteye göre, Rum Sözcü Kusios’un dün “diplomasi dilinde birçok şey söylenebilir. Önemli olan Avrupalı ortaklarımızda anlayan kulaklar, Kıbrıs ve Yunanistan’dan kombine politika ve kombine eylemler olması çünkü mesele her iki ülkeyi de ilgilendirir. Olumlu sonuçlar alacağımıza inanıyoruz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.