DOLAR 32,5339 0.12%
EURO 35,0558 -0.01%
ALTIN 2.438,740,14
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rum çocukları keşiş olmaya zorlanıyor

Rum çocukları keşiş olmaya zorlanıyor

ABONE OL
14 Ekim 2017 10:34
Rum çocukları keşiş olmaya zorlanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rum tarafındaki bazı aileler, Limasol Metropoliti Athanasiu ve Yunanistan’daki Vatopedi Manastırı BaşkeşişiEfraim’i, din propagandası yapmak (misyonerlik) ve çocukları zorla keşiş yapmakla suçluyor. Bunun için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önünde bekleyen dava başvuruları da olan ailelere göre, Rum tarafında ve Yunanistan’da bu yönde çalışan çeteler var.

Fileleftheros “2010’dan Beridir Din Propagandasıyla İlgili Davayı Bekliyorlar… Yetkili Avrupa Organlarına Başvuracak Olan Keşişin Babası Tepkili” başlıklı haberinde Athanasiu ve Efraim’i çocuklarını kendilerinden kopararak keşiş olmaya zorlamakla suçlayanlardan biri olan ve 2010’da başlattığı dava sürecinin Rum mahkemeleri tarafından sürekli ertelenen AndreasNearhu’nunşikayetlerini aktardı.

Habere göre oğlunun artık Vatopedi Manastırı’nda keşiş olduğunu belirten Nearhu, dün görülmesi gereken davasının 2018’e ertelenmesi üzerine kendisinin ve eşinin hasta ve yaşlarının da ilerlemekte olduğunu belirterek Rum mahkemelerinin davalarını oyalamasından şikayet etti, meseleyi yetkili Avrupa organlarına götüreceğini açıkladı.

Nearhu meseleyi yargıya taşımadan önce Rum tarafında ve Yunanistan’daki bütün yetkili mercilere (Rum Yönetimi Başkanı,Başsavcı, Dışişleri Bakanı, Başpiskopos, Yunanistan Meclis Başkanı, Eğitim ve Din işleri Bakanı, AyiuOros (Aynaroz) Yönetimi) Fener Rum Patriği’ne Avrupa Ombudsmanı’na gittiğini ancak hepsinden “yetkimiz yok, yargıya başvur” cevabı aldığını, şimdi de yargının davayı geciktirdiğini anlattı.

AndreasNearhu’nun, diğer şikayetçi aileler ile birlikte Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne yapılmış başvurusu da bulunduğu kaydedildi.

Nearhu, LimasolMetropoliti’nin, VatopediuBaşkeşişiErafim ile işbirliği içerisinde, aile hayatına saygı gösterilmesi hakkına aykırı bir şekilde, keşiş olması için oğluna manevi baskı yaptığını, oğlu ile iletişimini kestiklerini, baskıcı ve ortaçağdan kalma kurallarla çocuklarını aileden uzaklaştırdıklarını anlattı.

Habere göre diğer aileler de çocuklarının “ölene kadar manastırda kalma, son nefeslerine kadar başkeşişe itaatin” de aralarında bulunduğu keşişlik yemini etmeye zorlandığını anlattılar.

Aileler “Keşişlik  yeminin, hastalık derecesinde itaat ve sorgulama niteliğinde günah çıkarma uygulamaları ile manastırların, keşişlerin ailelerine geri dönmeyi akıllarından bire geçirmedikleri yüksek güvenlikli manevi hapishaneye çevirdiğinden” şikayet ediyor.

Habere göre, keşişlerin; aileleri ile her türlü iletişiminin, ölmek üzere olsalar bile ailelerini ziyaretlerinin, aile fertlerinin cenaze törenine katılmalarının yasaklandığını, üç ayda bir ve çok sıkı takip altında telefonla görüşmelerine ve mektuplaşmalarına izin verildiğini anlatan aileler, Güney’de ve Yunanistan’da, kişileri çeşitli manastırlara kapanmaya zorlayan çeteler bulunduğuna dikkat çekiyor, Rum ve Yunan hükümetlerinden, çocuklarını kurtaracak tedbir almalarını istiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.