DOLAR 32,5645 0.02%
EURO 34,9374 0.11%
ALTIN 2.428,08-0,07
BITCOIN 2171177-0,73%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rum çocukları Türk düşmanı olarak yetiştirilecek

Rum çocukları Türk düşmanı olarak yetiştirilecek

ABONE OL
02 Eylül 2019 06:52
Rum çocukları Türk düşmanı olarak yetiştirilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Rum İlköğretim Dairesi Müdürlüğü’nün, “Biliyorum, Unutmuyorum, Talep Ediyorum” sloganının canlı tutulması için genelge yayımladığı bildirildi.
Politis gazetesinin haberine göre genelgede, öğrencilerin “işgal altındaki topraklar ve milli sorunun (Kıbrıs sorununun) farklı boyutlarına dair bilinci ile ilgisinin azaldığından ve canlılığını yitirdiğinden bahsedilirken; bu sebepten ötürü bu sloganın esaslı şekilde yeniden canlandırılması gerekliliğinin doğduğu kaydedildi.
Habere göre genelgede, öğretmenlere öğrencileriyle birlikte bu sloganın canlı tutulmasına yönelik kitaplar okutulması, film gösterimleri yapılması, canlı kaynaklar kullanılması, ziyaretler yapılması ve benzeri çeşitli faaliyetlerde bulunmaları çağrısı yapıldı.
Genelgede ayrıca, “Biliyorum, Unutmuyorum, Talep Ediyorum Haftası” oluşturularak, okuldaki tüm birimlerin katılabileceği, KKTC kökenli edebiyatçıların, sanatçıların ve sporcuların misafir edildiği etkinlikler düzenlenmesi talimatı verildi.
****
Rumlar’da “FATİH” korkusu
FOTO FATİF SONDAJ GEMİSİ
y Türkiye’nin Fatih Sondaj Gemisi’nin Doğu Akdeniz’deki faaliyetlerini 1 Kasım tarihine uzatması Rum Yönetimi’nde endişe ve korku yarattı
Fileleftheros gazetesi; “Kışkırtma ve Tehditler Yaylım Ateşi – Navtex Yayınlanması, Erdoğan’ın Uyarıları ve Akar’ın Yeni 1974 Sözü Vermesi” başlıkları altında verdiği haberinde, Türkiye’nin Akama’nın batısındaki deniz bölgesinde sondaj faaliyetleri gerçekleştiren Fatih gemisinin bu faaliyetlerini 1 Kasım’a kadar uzatan yeni bir Navtex yayınladığını duyurdu.
Gazete, Türkiye’nin, 3 Eylül’de sona eren Navtex’i 1 Kasım tarihine kadar uzatmış olduğunu vurgularken, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın konuya ilişkin açıklamalarına da geniş yer verdi.
Gazete, “söz konusu açıklamalar ve eylemlerle Türkiye’nin, Kıbrıs’ı kışkırtma ve tehdit yaylım ateşiyle, yeni bir 1974’e hazır şekilde hedef tahtasında tuttuğu” yorumunda bulundu.
Öte yandan Rum Hükümet Sözcüsü Prodromos Prodromu, Türkiye’nin yeni Navtex ilanının, Kıbrıs sorununun çözümüne engel teşkil edecek nitelikte eylemler olduğu iddiasında bulundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.