DOLAR 32,6859 0.61%
EURO 35,4009 0.47%
ALTIN 2.514,751,24
BITCOIN 20188960,27%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rum Eğitim Bakanı: “Yanlış anlama nedeniyle yanlış icraatlarda bulunuldu”

Rum Eğitim Bakanı: “Yanlış anlama nedeniyle yanlış icraatlarda bulunuldu”

ABONE OL
14 Eylül 2021 08:27
Rum Eğitim Bakanı: “Yanlış anlama nedeniyle yanlış icraatlarda bulunuldu”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rum Eğitim Bakanı Prodromos Prodromu, içerisinde Mustafa Kemal Atatürk’e atıfta bulunulan ve söz konusu sayfanın yırtılması talimatı verilmesi nedeniyle karışıklığa sebep olan lise ikinci sınıfların İngilizce kitabı konusunda yaptığı açıklamada, yanlış anlama sebebiyle yanlış icraatlarda bulunulduğunu kabul etti.

“YANLIŞ ANLAMA NEDENİYLE YANLIŞ İCRAATLARDA BULUNULDU”

Fileleftheros ve diğer gazetelerde yer alan habere göre, dün RİK 3’e konuşan Prodromu, yanlış anlama sebebiyle yanlış icraatlarda bulunulduğunu kabul ederken, kitap kontrol edilirken dikkatsizlik yapıldığından söz etti ve bunun bakanlığın da dikkatinden kaçtığını savundu.

TÜRK İSİMLERİ VE ŞEHİRLERİ DE KİTAPTA YER ALIYOR

Kitabın Türk nüfusuna hitap ettiğini de dile getiren Prodromu, kitapta Türk isimleri ve şehirlerinin yer aldığını belirtti.

Gerçekleşen siyasi-ideolojik tartışmaların bir İngilizce kitabıyla alakası olmadığını da ifade eden Prodromu, birçok kişinin siyasi düşüncelere yatırım yaptıklarını kaydetti.

“İNGİLİZCE DERSLERİ TARİH TARTIŞMALARI İÇİN UYGUN YER DEĞİİL”

Prodromu, İngilizce derslerinin tarihi tartışmalar için uygun yer olmadığını, öte yandan kitabın sayfasının yırtılmadığını da öne sürdü.

Güney Kıbrıs’ta kitapların sayfalarını yırtmaya ihtiyaçları olmadığını savunan Prodromu, sansür olmadığı gibi, müdahale de olmadığını iddia etti.

KİTAP TOPLATILDI

Kitabın toplatıldığını dile getiren Prodromu, kitabın müfredatta kalıp kalmayacağı konusundaki bir soruya yanıtında ise, bunu bilmediğini ancak toplam 9 diğer kitabın durumunda olduğu gibi kitabın içerisindeki metinlerin güncellenmesinin mümkün olduğunu dile getirdi.

RUM LİDER ANASTASİADİS SALI GÜNÜ BAKANLA GÖRÜŞECEK

Gazete, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in konuyla ilgili olarak önümüzdeki salı günü Eğitim Bakanı Prodromos Prodromu’yla görüşmesinin beklendiğini ekledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.