DOLAR 32,3878 0.16%
EURO 35,0590 -0.16%
ALTIN 2.324,480,23
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rum- Fransa askeri anlaşması

Rum- Fransa askeri anlaşması

ABONE OL
22 Ekim 2018 10:28
Rum- Fransa askeri anlaşması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZATESİ- İmzalanacak olan anlaşmalarla Rum Yönetimi, bölgede faaliyetlerde bulunan Fransız askeri birliklerine Güney Kıbrıs topraklarında kolaylıklar sağlayacak. Ortak askeri tatbikatlar yapılacak. Fransa’nın gemi ve savaş uçaklarına Baf’taki “Andreas Papandreu” hava üssü üzerinden destek verilecek.

Rum Savunma Bakanı Savvas Angelidis’in, temaslarda bulunmak amacıyla, bugün Fransa’ya gideceği belirtildi.
Kathimerini gazetesi “Lefkoşa’da Fransız Askeri Paketi” başlıklı haberinde, Güney Kıbrıs ile Fransa’nın enerji, terör gibi diğer bölgesel konularda, bölgedeki yoğun çalışmalar aracılığıyla, işbirliklerini tüm düzeylerde önemli ölçüde geliştirdiğini yazdı.
Politik kısımda, iki ülke arasında hakim olan mükemmel ortama, belirli faaliyetler ve anlaşmalarla, iki ülkenin askeri işbirliğinin desteklenmesinin, de ekleneceğini yazan gazete, Rum Savunma Bakanı Savvas Angelidis’in, yarın Paris’e yapacağı ziyaretin, iki ülke arasındaki askeri işbirliğinde yeni bir başlık açacağını belirtti.
Yeni anlaşma çerçevesinin, Güney Kıbrıs’ın tek yanlı ilan ettiği Münhasır Ekonomik Bölgesi içerisindeki, enerji planlamalarında, Total şirketi aracılığıyla, Fransa’nın dominant konuma sahip olduğu, enerji alanında, Güney Kıbrıs için hassas olan bir dönemde geleceğine dikkati çeken gazete, Fransa’nın söz konusu anlaşma ile bölgedeki varlığını önemli ölçüde yükselteceğini de belirtti.
ANGELİDİS-PARLY GÖRÜŞMESİ
Habere göre, Rum Savunma Bakanı Savvas Angelidis ile Fransız mevkidaşı Florence Parly arasında yarın gerçekleştirilecek görüşmede AB aracılığıyla savunma işbirliğinin genel hatları ortaya konulacak.
Elde ettiği bilgilere dayanarak Rum Yönetimi’nin, bölgede faaliyet gösteren askeri birlikleri konusunda Fransa’ya katkıda bulunmaya ayrıca Güney Kıbrıs toprakları üzerinde kolaylıklar sağlamaya hazır olduğunu yazan gazete, yine aynı bilgilere atıfta bulunarak iki ülke Savunma Bakanlarının, RMMO alt yapıları aracılığıyla Fransa’ya destek verilmesi konusuna vurgu yapacaklarını belirtti.
Habere göre Angelidis ve Parly ayrıca “İkili işbirliği” çerçevesinde, Güney Kıbrıs deniz altyapılarının kullanımı ve değerlendirilmesi konusunu da ele alacak.
Gazete, anlaşmayla birlikte Fransa’nın gemi ve savaş uçakları dışında, Baf’taki “Andreas Papandreu” hava üssü üzerinde durarak RMMO alt yapılarına ulaşacağını yazdı.
Gazete tatbikat ve eğitim alanlarında da işbirliğinin öngörüldüğünü belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.