DOLAR 32,5584 0.13%
EURO 34,8776 0.6%
ALTIN 2.428,36-0,17
BITCOIN 21738540,78%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rum-Fransa ilişkileri derinleşiyor

Rum-Fransa ilişkileri derinleşiyor

ABONE OL
15 Mart 2018 10:05
Rum-Fransa ilişkileri derinleşiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rum Meclisi Dışişleri Komitesi milletvekillerinin, savunma alanında işbirliğini öngören Güney Kıbrıs ile Fransa arasındaki anlaşmanın yenilenmesine ilişkin duydukları memnuniyeti dile getirdikleri belirtildi.
Fileleftheros gazetesi, Güney Kıbrıs ile Fransa arasındaki anlaşmanın öngörüleri konusunda, önceki gün Rum Savunma ve Dışişleri Bakanlıkları temsilcileri tarafından bilgilendirilen Rum Meclisi Dışişleri Komitesi milletvekillerinin, bu anlaşamadan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiklerini yazdı.
Habere göre, Rum Meclisi Dışişleri Komitesi Başkanı Yorgos Lillikas, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, anlaşmanın yenilenmesi ve zenginleştirilmesini memnuniyetle karşıladıklarını, bu anlaşmanın ayrıca iki ülkeye fayda sağlayacağını ifade etti.
Anlaşmanın, Güney Kıbrıs’ın sahip olduğu jeopolitik ve jeostratejik avantajları değerlendirilebileceğini ortaya koyduğunu ifade eden Lillikas, Fransız Total şirketinin sondajlarına ilişkin bir soru üzerine, Fransa’nın, enerji konularına dayanan Fransız ve Rum çıkarlarını gerçekten koruyabileceğini ortaya koyduğunu savundu.
Alithia gazetesine göre ise, Lillikas, açıklamasında, Fransız Hükümeti’nin, Güney Kıbrıs’ın tek yenli ilan ettiği “Münhasır Ekonomik Bölgesi”nde Total şirketinin yaptığı araştırmaya hiç kimsenin itiraz etmesine izin vermeyeceğini söyledi.

Rum Savunma Bakanı Savvas Angelidis, Fransa’nın Lefkoşa Büyükelçisi Rene Troccaz ile bir araya geldi.
Fileleftheros gazetesi, Rum Savunma Bakanı Savvas Angelidis ile Fransız Büyükelçi Rene Torccaz arasındaki görüşmede, iki ülke arasında, eğitim, tatbikatlar ve donanım alanlarındaki işbirliğinin daha da ileriye götürülmesinden söz edildiğini yazdı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.