DOLAR 32,3609 0.12%
EURO 34,9770 -0.3%
ALTIN 2.324,390,23
BITCOIN 22790841,35%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rum gazeteci Panayotidis;  Maraş’ın Türkleşmesi kaçınılmaz

Rum gazeteci Panayotidis; Maraş’ın Türkleşmesi kaçınılmaz

ABONE OL
09 Eylül 2019 10:55
Rum gazeteci Panayotidis;  Maraş’ın Türkleşmesi kaçınılmaz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Alithia ; hem Alihtia’nın hem de Cyprus Mail’in köşe yazarlarından Hristos Panayotidis’in “Maraş’ın Türkleşmesinin kaçınılmaz göründüğü ve hayatta kalan az sayıdaki Maraş kökenlinin, kentin bu trajik kaderini kabul etmesi gerektiği” değerlendirmesini aktardı.
Panayotidis; Rum yönetiminin, 45 yıldır geri dönme hayaliyle yaşayan Maraş kökenli Rumları “Türkiye’nin savaş mağlubiyetinin etkilerini kabul etmekteki isteksizliğini vurgulamak için kullandığı, oldubittileri kabul etmesini gündeme getireceği ve bir çeşit daimi ve kesin çözüm olarak algılanacağı gerekçesiyle de (Maraş kökenlilerin) zararlarını tazmin etmeyip zor durumda bıraktığını” vurguladı.
Maraş kökenlilerin varlıklarını kaybetmelerinin dışında işsiz de kaldıklarını, Rum yönetiminin ise; BM Güvenlik Konseyi’nden, Maraş kökenlilerin geri dönüşünü destekleyen bir dizi karar çıkarmakla yetindiğini belirten Panayotidis, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’ın şimdi bu malları, böyle bir hediyeyi almaya uygun olduğunu düşünenlere vermek niyetinde olduğunu söylediğini kaydetti.
Panayotidis; “Adil olmam gerekirse, geçmişte bütün Maraş’ın yeniden imarı için Kıbrıslı Rumlarla işbirliği yapma niyetini ortaya koyan çoğu Kıbrıslı Türk, Özersay’ın görüş ve tezlerini benimsemiyor” ifadesini kullandı ve Rum yönetiminin bu durum karşısındaki tepkisini özetle şu ifadelerle sorguladı:
“Görüşme, BM Genel Sekreteri’nin himayesinde olsa bile çıkmazdan çıkış yöntemlerini konuşmak için düşman ile görüşmeyi reddedebileceğini ima ediyor. Samimiyetle söylüyorum, özellikle Kıbrıs’ın işgal ordusundan kurtarılması çalışmalarını yöneten iktidardakilerin yerinde olsaydım intihar ederdim.
Bu düşünceyle, mahsur kentimiz Maraş’ın Türkleşmesi kaçınılmaz görünüyor ve hayatta kalan Maraşlı göçmenlerin de çok sevdikleri kentlerinin bu kaderini kabul etmesi gerekiyor. Maraş’ın kurtarılması için olabilecek bir şey varsa şimdi olmalı.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.