DOLAR 32,5978 0.33%
EURO 35,0243 0.13%
ALTIN 2.451,290,63
BITCOIN 20957490,10%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rum gerginliğe oynuyor

Rum gerginliğe oynuyor

ABONE OL
05 Kasım 2017 23:51
Rum gerginliğe oynuyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rum Dışişleri Bakanlığı’nın, Türkiye’nin sondaj gemisi satın aldığı söylenen Güney Kore nezdinde protestolarda bulunduğu ileri sürüldü.
Kathimerini gazetesi; “Türk Platformuna Karşı Önlemler” başlığıyla verdiği haberinde, Ankara’nın Kıbrıs denizlerinde kullanmak üzere hidrokarbon çıkarma platformu aldığına dair açıklamalar karşısında Güney Kıbrıs’ın gelişmelere soğukkanlı ve koordineli hareketlerle tepki gösterdiği iddia edildi.
Rum tarafının hareketlerinin diplomatik ve hukuki düzeye dayandığını yazan gazete, Rumların, Türk hükümetinin “bölgede termometreyi yükseltme niyetlerine” engel olmak için çaba gösterildiğini savundu.
Diplomatik kaynaklardan edindiği bilgilere göre Rum Dışişleri Bakanlığı’nın, Güney Kore Hükümeti’ne, Türk Hükümeti’nin platformu “uluslararası hukuka aykırı olarak Kıbrıs Cumhuriyeti’nin deniz bölgesinde yasadışı eylemleri” için kullanma niyetinin olduğu mesajı verdiğini öne süren gazete, aynı bilgilere göre bakanlığın, platformu üreten Hyundai şirketi nezdinde de protestoda bulunduğunu iddia etti.
Gazete, mevcut aşamada yapılan hareketlerde, Güney Kıbrıs’ın, buna karşı olduğunu duyurmanın ve Türkiye’nin hidrokarbon çıkarma “tehditlerinde” eyleme geçmesi durumunda Rum tarafının dayanacağı diplomatik ve hukuki arka plan yaratmanın hedeflendiğini yazdı.
Gazete bilgilere göre Deep Sea Metro 2 adlı platformun Güney Kore’de Hyundai şirketi tarafından üretildiğini kaydetti.
Güney Kıbrıs’ın platformda çalışacak personel konusunda da takipte olduğunu belirten gazete, Ankara’nın personele sahip olmadığı ve uluslararası piyasaya yöneldiğine dair bilgilerin olduğundan söz etti.
Türkiye’nin personel istihdam etmesinin, Güney Kıbrıs’ın ikinci ve belirleyici savunma noktası olduğunu yazan gazete, Türkiye’nin hizmet tedarik eden bir şirketi kolay bulmayacağı yönünde değerlendirmelerin olduğunu savundu.
Gazete, büyük şirketlerin hukuki güvenlik yoksa yatırım yapmadıklarını, ayrıca yapacağı hareketlerle, olası başarılar için uluslararası bir yargı organını sorgulayamayacağını belirtti.

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (3)


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.