DOLAR 32,3831 0.19%
EURO 35,0479 -0.15%
ALTIN 2.324,510,23
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rum gerginliği tırmandırıyor…  “Delfini” de sondaja başlayacaklar

Rum gerginliği tırmandırıyor… “Delfini” de sondaja başlayacaklar

ABONE OL
10 Ağustos 2018 12:36
Rum gerginliği tırmandırıyor…  “Delfini” de sondaja başlayacaklar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rum Hükümeti için, Güney Kıbrıs’ın tek taraflı ilan ettiği “Münhasır Ekonomik Bölgesi” içerisindeki 12’inci parselde yer alan “Afrodit” yatağının gelirleri konusunda şirketlerle yapacağı müzakerelerin ayrı, ExxonMobil şirketinin 10’uncu parselde gerçekleştireceği sondajın ise ayrı konular olduğu belirtildi.
Politis gazetesi, Rum Yönetimi’nin, “Afrodit” yatağının gelirleri konusunda Noble ile yapacağı müzakerelerin ayrı, ExxonMobil şirketinin Kasım ayının ikinci yarısında, 10’uncu parseldeki “Delfini” hedefinde gerçekleştireceği sondajın ayrı konular olduğunu düşündüğünü yazdı.
Noble şirketi ile yapılacak müzakereler ile ExxonMobil’in sondajının aynı zamana denk geleceğine de dikkati çeken gazete, ExxonMobil şirketinin Kasım ayının ikinci yarısında “Delfini” hedefinde sondaja başlamasının hesaba katıldığını belirtti.
Gazete, beklenmedik bir şey olmaması durumunda Aralık ayı sonu veya Ocak 2019’da, Amerikalıların ve Rum Ticaret Bakanlığı’nın, ön hazırlık olsa da, doğal gaz yatağının bulunup bulunmadığı ve belki de miktarı konusunda bilgi sahibi olacağını yazdı.
Gazete, bununla birlikte, sondaja ilişkin hazırlık sonuçlarının, Aralık ayı sonunda değil de, Ocak veya Şubat 2019 tarihinde bilinmesi durumunda, bunun, hükümet için, “Afrodit” yatağının geliştirilmesine ilişkin sözleşmenin düzenlenmesi konusundaki kararını bir kaç hafta ertelemesi açısından ciddi bir sorun olmayacağını da belirtti.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.