DOLAR 32,5930 0.35%
EURO 34,8515 0.31%
ALTIN 2.506,830,92
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rum ile Mısır kol kola…   Ortak silah sistemleri

Rum ile Mısır kol kola… Ortak silah sistemleri

ABONE OL
05 Nisan 2019 09:33
Rum ile Mısır kol kola…   Ortak silah sistemleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ-RMMO Komutanı Korgeneral Leondaris’in , Mısır Silahlı Kuvvetleri Komutanı General Hegazi ile yaptığı görüşmede 2019 için imzalanan askerî iş birliği programı gözden geçirildi. imzalanacak olan 2020 programına eklenmek üzere yeni bölgeler ve faaliyetler de belirlendi.
Askeri işbirliği anlaşmasına göre Güney Kıbrıs ile Mısır arasında ortak eğitimler, ortak tatbikatlar yapılacak ve ortak silah sistemleri kullanılacak. Yeni ortak tatbikat alanları da belirlenecek.
Rum Milli Muhafız Ordusu (RMMO) Komutanı Korgeneral İlias Leondaris Mısır’a yaptığı “ilk resmî ziyaret” dönüşünde Mısır Silahlı Kuvvetleri Komutanı General Muhammed Farit Hegazi’den gördüğü karşılama ve yaptıkları görüşmeden memnuniyet dile getirdi.
Fileleftheros’un haberine göre Mısır temaslarını Rum Haber Ajansı’na (KİPE) değerlendiren Leondaris, “Mısır, Milli Muhafız Ordusu ve Kıbrıs Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri şahsında, bölgede istikrar ve güvenlik şartları sunan bir müttefik buldu. Bu, gerek enerji alanında gerek devam etmekte olan krizler olsun, bölgede cereyan etmekte olan gelişmeler hesap edildiğinde, çok önemlidir” dedi.
Mısırlı General ile 2019 için imzalanan askerî iş birliği programının üzerinden geçtiklerini ve bu yıl içinde imzalanacak 2020 programına eklemek üzere yeni bölgeler ve faaliyetler aradıklarını söyleyen Leondaris, 2020 iş birliği programlarının hem Güney Kıbrıs’ta hem de Mısır’da faaliyetler içereceğini söyledi.
Leondaris “Ortak eğitimler, ortak tatbikatlar, ortak silah sistemleri ve ortak tatbikat alanları ile subay ve astsubaylarımıza deneyim kazanmaları, uluslararası alanda nasıl hareket edebileceklerini anlamaları, başkalarının deneyimlerinden yararlanmaları ve kendi bilgi, deneyim ve olanaklarını paylaşma olanağı tanıyacağız” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.