21 Ocak 2018 - 22:15 'de eklendi ve A+A-
Avrupa Halk Partisi (AHP) Başkanı Joseph Daul, Türk askerini adadan çekerek Kıbrıs sorununun çözüm sürecini kolaylaştırması yönünde Türkiye’ye çağrıda bulundu.
Fileleftheros ve diğer gazeteler, AHP Başkanı Joseph Daul’un Rum Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, Türkiye’ye adadan askerini çekerek, çözüm sürecine katkıda bulunması çarpısı yaptığını yazdılar.
Habere göre Daul açıklamasında, “Türkiye’ye, Türk askerini adadan çekerek serbest müzakerelere imkan tanıyacak bir ortamı yaratma ve devam eden çözüm çabalarına belirli bir katkı koyması çağrısında bulundu.”
Türkiye’nin “AB’nin resmi üyesi olan bir devleti, yani Kıbrıs’ı tanımaktan kaçamayacağını” öne süren Daul, Kıbrıs sorununun çözümünün Türkiye ile Türkiye’nin AB beklentilerinin arasına girdiği iddiasında bulundu. Daul ayrıca, Türkiye’nin AB’ye üye olma kriterlerini şu anda taşımadığını da savundu.
Crans – Montana zirvendeki başarısızlığın hayal kırıklığı yarattığını dile getiren Daul, suçu birbirine atmanın verimli olmayacağını vurguladı.
Daul, kendisinin ve AHP’nin tüm liderlerinin, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’i, Kıbrıs sorununun çözüm müzakerelerinin ilerlemesine koyduğu katkıdan ve adanmışlığından ötürü tebrik etmekte olduklarını belirtirken, Güney Kıbrıs’taki seçimlerde halkın Anastasiadis’e yeniden güveneceğinden emin olduğunu ifade etti.
“Gol Atan Cepheye” adlı belgeselin galası gerçekleştirildi. ...
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İsrailli me...
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC‘de temaslarda bulunan Türkiy...
Cumhuriyet Meclisi İdari, Kamu ve Sağlık İşler Komitesi, Bel...
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs tarihine “Kanlı Noel” olar...
Sağlık Bakanlığı, TSHD sıhhiye müfettişleri ve sıhhiye işçil...
Başbakan Ünal Üstel, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Ba...
Maliye Bakanı Alişan Şan, ülkede toplu taşımanın, motosiklet...
Bugün 17 Ağustos Depremi’nin 23’üncü yıldönümü… Yaşanan fela...
KKTC‘de 10-16 Ağustos tarihleri içerisinde yapılan haftalık ...