DOLAR 32,3319 0.24%
EURO 34,9988 -0.37%
ALTIN 2.297,090,87
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rum-İsrail ikilisinden enerji işbirliği

Rum-İsrail ikilisinden enerji işbirliği

ABONE OL
30 Nisan 2018 16:11
Rum-İsrail ikilisinden enerji işbirliği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail Enerji, Altyapı ve Su Kaynakları Bakanı YuvalSteinitz, ülkesinin, Güney Kıbrıs ile birlikte, “Afrodit” yatağına ilişkin iki ülke arasındaki konuları düzenleyecek bir anlaşmaya, en kısa zamanda varmayı istediğini ifade etti.
Alithiagazetesi, İsrail Enerji, Altyapı ve Su Kaynakları Bakanı YuvalSteinitz’in bu açıklamayı Bloomberg haber ajansına yaptığını yazdı.
Habere göre İsrail Enerji Bakanı Steinitz, ülkesinin, Güney Kıbrıs’ın tek taraflı ilan ettiği Münhasır Ekonomik Bölgesi içerisindeki 12’nci parselde yer alan “Afrodit” yatağı konusunda, Güney Kıbrıs ile en kısa zamanda anlaşmaya varmak istediğini ifade etti.
Steinitz, bir anlaşmaya varılmasının hem kendilerinin hem de Güney Kıbrıs’ın çıkarına olduğunu da söyledi.
Gazete, Bloomberg ilgili haberinde, Rum Enerji Bakanı YorgosLakkotripis’in, “Afrodit” konusunda İsrail ile sürmekte olan görüşmeleri yorumlamaktan kaçındığından da söz ettiğini yazdı.
Habere göre ilgili haberde ayrıca Güney Kıbrıs ile İsrail hükümetleri arasındaki farklılıkların, “Afrodit” yatağının geliştirilmesinin geride tutulmasına neden olduğu da belirtildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.