DOLAR 32,2614 0.01%
EURO 34,7192 -0.01%
ALTIN 2.394,73-0,22
BITCOIN 2012519-1,49%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rum-İsrail ilişkileri derinleşiyor

Rum-İsrail ilişkileri derinleşiyor

ABONE OL
03 Kasım 2017 12:10
Rum-İsrail ilişkileri derinleşiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail Meclis Başkanı Yuli-Yoel Edelstein’ın, Güney Kıbrıs’ta temaslarda bulunduğu bildirildi.
Alithia gazetesi, Edelstein’ın adadaki temasları çerçevesinde , Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile görüştüğünü yazdı.
Gazete, Anastasiadis ile Edestein’ın Kıbrıs sorunundaki son gelişmeleri ve ikili ilişkileri ele aldığını kaydederken, görüşmede, iki ülke arasındaki iyi ilişkilere vurgu yapıldığını belirtti.
Haberde, görüşmede, iki ülke arasındaki parlamentolar arası ilişkilerin yanı sıra, üçlü düzeyde de (Güney Kıbrıs-İsrail-Yunanistan) ilişkiler geliştirilmesinin gerekliliğinden bahsedildiği kaydedildi.
Gazete, Güney Kıbrıs-İsrail-Yunanistan Meclis Başkanları görüşmesinin de  yapılacağını anımsattı.
Öte yandan Fileleftheros gazetesi de, Edelstein’ın Rum Meclis Başkanı Dimitris Şilluris ile görüştüğünü yazdı.
Habere göre Edelstein, Şilluris ile yaptığı görüşmede, Güney Kıbrıs’ın, resmi olarak iki kez ziyaret ettiği tek ülke olduğunu ve bunun tesadüf olmadığını; bu durumun, iki ülke arasındaki iyi ilişkilerden kaynaklandığını söyledi.
Edesltein, Güney Kıbrıs ile İsrail arasındaki ilişkilerin bu denli iyi olmasının, İsrail ile Türkiye arasındaki ilişkilerin çok iyi olmamasından kaynaklandığına dair iddialar bulunduğunu; ancak bunların gerçeklik payı bulunmadığını kaydetti.
Gazete, Şilluris’in de Edelstein’ın açıkmalarına destek vererek, İsrail ile Güney Kıbrıs arasındaki iyi ilişkilerin altını çizdiği ve bu ilişkilerin, İsrail’in herhangi bir ülkeyle olan ilişkisine bağımlı olmadığını söylediğini yazdı.

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (3)


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.