DOLAR 32,5623 0.21%
EURO 35,0031 -0.09%
ALTIN 2.435,72-0,01
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rum-İsrail ilişkileri derinleşiyor

Rum-İsrail ilişkileri derinleşiyor

ABONE OL
13 Eylül 2017 03:51
Rum-İsrail ilişkileri derinleşiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rum Milli Muhafız Ordusu (RMMO)’nun İsrail’den alacağı açık deniz karakol gemisinin hazır olduğu haber verildi.
RMMO’nun İsrail’den alacağı ilk açık deniz karakol gemisinin dün denize indirildiğini yazan Fileleftheros gazetesi, geminin Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis’in de katıldığı İsrail’in Hayfa kentindeki tersanede gerçekleştirilen törenle denize indirildiğini yazdı.
Geminin, Rum Yönetimi tarafından, İsrail’le olan devletlerarası bir anlaşma aracılığıyla satın alındığını ve Hayfa’daki tersaneler tarafından inşa edildiğini olduğunu kaydeden gazete, geminin Rum Yönetimine yılsonuna doğru teslim edileceğini belirtti.
Geminin denize indirilmesini, personelin eğitimi ile gemi denizdeyken yapılacak olan çalışmaların bir kısmının tamamlanmasının izleyeceğini yazan gazete, yapılan planlama temelinde, yıl içerisinde iki açık deniz karakol gemisi ile kıyılar için iki hücumbot satın alınmasıyla ilgili iki ihalenin daha tamamlanmasının beklendiğini de kaydetti.
Fokaidis’in dün İsrail’de İsrailli muhatabı Avigdor Liberman ile baş başa görüştüğünü de belirten gazete, görüşmede iki ülke arasındaki işbirliğiyle ilgili konuların ele alındığını ifade etti.
Gazete, görüşmenin gündeminde, tatbikatlar, silahlanma programları, bilgi değiş tokuşu, aynı zamanda hükümet savunması alanındaki işbirliği konularının bulunduğunu ekledi.
Politis ise haberinde, bugün denizde indirilecek olan geminin isminin, “Mari” (Tatlısu) patlamasında hayatını kaybeden Andreas İoannidis isimli kaptanın ismini taşıyacağını, aynı zamanda geminin Rum Yönetimi’nin tek yanlı olarak ilan ettiği “Münhasır Ekonomik Bölgesini” (MEB) koruma olanağına sahip olacağını yazdı.
Öte yandan gazete, Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis’in önümüzdeki ay Lübnan’ı ziyaret edeceğini, bunun akabinde de Mısır Savunma Bakanının Güney Kıbrıs’ı ziyaret edeceğini haber verdi.
Gazete, buna paralel olarak bölge ülkeleriyle tatbikatlar planlandığını da ekledi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.