DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2075299-1,89%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rum- İsrail işbirliği derinleşiyor

Rum- İsrail işbirliği derinleşiyor

ABONE OL
29 Eylül 2019 20:18
Rum- İsrail işbirliği derinleşiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail’in Güney Kıbrıs Büyükelçisi Shmuel Revel, Fileleftheros gazetesine röportaj verdi.
Habere göre İsrail’in Güney Kıbrıs Büyükelçisi Shmuel Revel, röportajda, Orta Doğu, İran’ın tutumu, İsrail seçimleri gibi konuların yanı sıra iki ülke ilişkilerinden de söz etti.
Güney Kıbrıs ve İsrail ilişkilerinin zeminin ayrıca iki ülke halkları arasındaki dostluğun da güçlü olduğunu  ifade eden Revel, iki ülkenin, Doğu Akdeniz bölgesinde önemli miktarlarda doğal gaz bulmakla şanslı olduğunu ifade etti.
Revel, her iki ülkenin, işbirliği için büyük perspektiflere sahip olduğunu, bunun;  doğal gaz için de büyük bir kazanç olduğunu belirtti.
Güney Kıbrıs ve İsrail’in, örneğin; Mısır’da faaliyet gösteren Doğu Akdeniz Gaz Forumu (Eastern Mediterranean Gas Forum), Avrupa’ya doğal gaz ihracatıyla ilgili projeler konusunda şu anda işbirliği yaptığını belirten Revel, iki ülkenin işbirliği yaptığı diğer bir alanın ise turizm olduğuna vurgu yaptı.
Revel açıklaması çerçevesinde  iki ülkenin inovasyon ve müteşebbis alanında işbirliği yapacağına olan inancını da dile getirdi.
Bir başka soru üzerine, son yılların en büyük kazanımının ise Güney Kıbrıs, Yunanistan ve İsrail arasında sağlanan üçlü işbirliği olduğunu söyleyen Revel, bu bölgede iyi bir geleceğe sahip olmak için kendi aralarında işbirliği yapmaları gerektiği şeklinde net bir vizyona sahip olduklarını vurguladı.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.