Advertisement

Rum-İtalyan ortak tatbikatı

Güney Kıbrıs ile İtalya,  Kıbrıs’ın güneyindeki deniz bölgesinde, “CYPTIA – 01/18” adlı ortak tatbikat  düzenledi.  Tatbikata Rum  hava-deniz kuvvetleri ile İtalya’nın “ESPERO” adlı fırkateyni  ve Doğu Akdeniz’de faaliyet gösteren helikopterleri katıldı
Güney Kıbrıs ile İtalya’nın önceki gün  Kıbrıs’ın güneyindeki deniz bölgesinde, “CYPTIA – 01/18” adlı ortak arama-kurtarma tatbikatı düzenlediği bildirildi.
Fileleftheros gazetesi, tatbikata Güney Kıbrıs’ın hava-deniz kuvvetleri ile İtalya’nın “ESPERO” adlı fırkateyninin ve Doğu Akdeniz’de faaliyet gösteren helikopterinin katıldığını yazdı.
Habere göre, tatbikatla ilgili açıklamada, tatbikatın, arama-kurtarma ve Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi” (MEB) içerisindeki faaliyetler sırasında oluşabilecek acil durumlarla ilgili işbirliği yapılmasını kapsadığı kaydedildi.
Gazete, tatbikatın önceki  sabah saat 09.30’da başladığını ve dün  saat 13.00’a kadar devam ettiğini  belirtti.
Haberde, tatbikatın, 20 bin fit yüksekliğe kadar olan bölgeyi, Larnaka Havalimanı ile SAIPEM 12000 sondaj platformu arasında, helikopterlerin uçtuğu bölgeyi, sondaj destek gemilerinin dolaştığı Limasol Limanı ile sondaj yapılacak olan “Kalipso” hedefi arasındaki bölgeyi kapsadığı ifade edildi.